-

Start-up HubClub maakt hybride werken makkelijker

Thuiswerken is niet voor iedereen ideaal dus lokale coworking ruimtes kunnen uitkomst bieden. Start-up HubClub is een platform dat hybride werken makkelijker en toegankelijker maakt. Vijf vragen aan Joost Prins, CEO van HubClub.

Wat doet HubClub precies?

“HubClub verbindt de beste lokale coworking spaces via één app, waardoor lokaal werken in een professionele omgeving ineens voor iedereen toegankelijk wordt. Met één membership heb je toegang tot alle hubs die bij HubClub zijn aangesloten. Door of juist dankzij corona is onze kantoorcultuur compleet veranderd. We gaan nu en waarschijnlijk in de toekomst alleen nog naar kantoor voor bepaalde activiteiten en zullen veel thuis of dicht bij huis blijven werken. Thuiswerken is niet voor iedereen ideaal en lokale coworking spaces bieden hiervoor een uitkomst. Via onze app kun je een werkplek boeken bij een coworking space bij jou in de buurt. Een soort OneFit (abonnement waarmee je kunt sporten bij verschillende soorten sportscholen) maar dan voor coworking spaces.”

Waar zie je de belangrijkste toepassing?

“Flexibel werken is ineens de norm geworden. Je kan tegenwoordig geen krant openslaan of je wordt doodgegooid met de term hybride werken. Maar nieuwe manieren van werken brengen soms ook uitdagingen met zich mee. Ik zie HubClub als een tool binnen de mix van hybride werken en een toevoeging op thuiswerken en kantoor. Hybride werken gaat niet alleen over de plek waar we werken, maar ook over de afspraken die je als team maakt over hoe we samenwerken. Welke taken voer je waaruit en hoe gaan we om met onze bereikbaarheid nu we niet meer met z’n allen op kantoor zitten. We zien dat werkgevers nog struggelen om hierin een een goede balans te vinden. Daarin helpen wij organisaties met de implementatie van nieuwe vormen van werken. Dit doen we onder andere met onze hybrid work quick scan en workshops in samenwerking met Workshop Wednesday (agile en hybrid work trainingen voor MKB en corporates). 

We zien dat talent steeds meer waarde hecht aan een goede work-life balance. Flexibel werken kan daaraan bijdragen. Daarbij toont onderzoek aan dat een goede work-life balance en flexibiliteit in het werk een belangrijke bijdrage leveren aan onze productiviteit. We hebben de afgelopen maanden veel feedback verzameld van onze gebruikers en zien dat organisaties met verschillende soorten teams HubClub (willen gaan) aanbieden aan werknemers als toevoeging op thuiswerken. Onze droom is dat we ook na corona met z’n allen zo veel mogelijk lokaal en flexibel zullen werken.”

Wat is de impact van jullie bedrijf?

“Wij geloven dat thuiswerken gecombineerd met een netwerk van lokale hubs en centrale werklocaties steden leefbaarder maakt. Door slim en flexibel ruimtegebruik hebben we met z’n allen minder kantoorruimte nodig waardoor er meer ruimte beschikbaar komt voor bijvoorbeeld wonen. HubClub faciliteert dit door hubs te verbinden en coworking spaces toegankelijk te maken voor nieuwe doelgroepen zoals corporates en overheden. 

Daarbij leidt lokaal werken tot minder reistijd, minder verkeersbewegingen en minder CO2 uitstoot. Een kantoor om de hoek zorgt voor een betere work-life balance en voorkomt sociaal isolement. Ook zien we dat lokaal werken kruisbestuiving tussen lokale communities bevordert, waardoor nieuwe economische en sociale structuren ontstaan. Die lunchzaak in de wijk heeft ineens wél bestaansrecht.” 

Waar staan jullie nu?

“Het is onze ambitie om hét abonnement voor flexwerken van Nederland te worden en uiteindelijk van Europa. We zijn dit voorjaar live gegaan in de regio Rotterdam en hebben momenteel zo’n 15 werklocaties aangesloten van Delft tot Capelle aan den IJssel. We hebben de eerste maanden veel getest met free trials en feedback opgehaald bij gebruikers. Tot nu toe hebben ongeveer 300 gebruikers HubClub geprobeerd. We zijn deze maand live gegaan met een nieuwe pricing model bestaand uit met drie abonnementsvormen en het lijkt erop dat dat we richting product market fit aan het bewegen zijn. We zien dat steeds meer gebruikers HubClub aan het pluggen zijn binnen hun organisatie en meer bedrijven zich aanmelden voor een company plan. Een veelgehoorde vraag van bedrijven met een workforce verspreid over de Randstad is wanneer HubClub ook in de andere grote steden beschikbaar komt. Wat ook leuk is om te zien is dat gebruikers een HubClub abonnement bekostigen met hun thuiswerk- en/of reiskostenvergoeding.” 

Wie heeft er in jullie geïnvesteerd en wat voor investeerders zoeken jullie nu? 

“We hebben HubClub bootstrapped opgezet. Momenteel zijn we op zoek naar passende investeerders die ons willen helpen om onze ambities te verwezenlijken. Zodra we funding hebben gaan we opschalen naar andere steden. We zoeken investeerders die niet alleen geld inbrengen maar ook kennis op het gebied van vastgoed, proptech, scalable business of B2B sales.” 

In samenwerking met Fundsup belichten we iedere donderdag beurtelings veelbelovende start-ups en early-stage investeerders. Hier vind je meer informatie over HubClub voor investeerders.

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief Operations Officer bij Fundsup.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Stef Bouwhuis - Intellicom BV

Persoonlijk denk ik dat dit -mits goed uitgevoerd- beter is dan thuiswerken. Psychisch leidt een 100% mix van privé leven en werk tot veel meer ongezonde spanningen. Bedenk je dat iemand in zijn privéleven een hele andere gedaante kan hebben, dan voor zijn of haar rol in het bedrijfsleven geschikt zou zijn. De connfrontatie met gezinsleden kan dan totaal verkeerd uitpakken. Als je bij een lokaal kantoor teamgeest, ontspanning, goed voedsel, sport en mooie techniek kan vinden, dan kan je zonder veel reistijd beter functioneren. En bevalt een lokatie niet, dan kan je zelf een andere hub kiezen. Dit lijkt mij bij een vrije keuze van de werknemer ideaal.

Sera Dimario - HubClub

Leuk om te lezen hoe je erover denkt Stef. Zo zien wij het ook! Af en toe thuis werken kan fijn zijn, maar soms heb je gewoon een professionele werkomgeving nodig (zonder de reistijd!). Gelukkig zien we dat de oude manier van werken snel plaatsmaakt voor nieuwe hybride vormen van werken. Ik zou zeggen: spread the word 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond