-

Startup Little Wallet leert kinderen over financiën in hun super-app

Het doel is om de eerste multi-generationele ‘super-app’ in Zuidoost-Azië te zijn. Te beginnen met het opvoeden van kinderen in gezonde financiën. We praten met Rahul Sharma, oprichter en CEO van Little Wallet.

Kun je in je eigen woorden beschrijven wat een ‘super-app’ is?

Een super-app biedt meerdere ervaringen in één app aan, zoals betalingen en overboekingen kunnen doen, verzekeringen afsluiten en beheren, investeringen doen, een marktplaats, loyaliteits-partners en nog veel meer. Wij doen dat voor het hele gezin met aandacht voor kinderen en tieners.

Hoe is Little Wallet ontstaan?

Het begon terwijl ik aan het werk was, voordat ik aan mijn MBA bij INSEAD begon. Het idee kwam van mijn zoon. We waren op reis naar de VS en Canada. We bespraken dat er geen veilige manier was om mijn kinderen tijdens de reis van hun eigen geld te voorzien. Hij stelde voor dat ik een oplossing zou gaan bedenken. Wat we hebben gemaakt is iets voor kinderen dat Little Wallet wordt genoemd. We wilden in 2020 lanceren. Toen sloeg covid toe en werd ik in 2021 geselecteerd voor INSEAD. Ik gebruikte die tijd om wat marktvalidatie te doen. Little Wallet is een betaalpas en een app die geschikt is voor kinderen tussen 6 en 18 jaar om ze op een veilige manier financiële kennis te geven.

Ben je momenteel op zoek naar externe financiering?

Op dit moment zijn we op zoek naar een half miljoen dollar om in Singapore te lanceren. Tot nu toe hebben we financiële steun gekregen van vrienden en familie en ook enkele van mijn medestudenten in het India & Azië cohort deden mee. Om te kunnen lanceren in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten, kijken we naar een financiering van 1,2 tot 1,5 miljoen dollar.

Hoe ga je het geld besteden?

Marketing is een van de belangrijkste elementen. Momenteel hebben we geen eigen bankvergunning. Hier zijn flinke kosten aan verbonden. Als fintech zijn beveiliging en encryptie belangrijk. We hebben geld nodig om dat goed te doen. Dit zijn de drie hoofdcomponenten en salarissen natuurlijk.

Hoe zie je de toekomst op middellange termijn voor Little Wallet?

Nadat we in Singapore zijn gestart, breiden we uit naar Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Vervolgens schalen en meer functies toevoegen aan het product. Deze app is niet alleen voor kinderen. Het is een app voor het hele gezin. Ouders kunnen ook inleggen voor kosten voor school. De komende vijf jaar verwachten we een forse groei, zowel qua gebruikers als volume.

Hoe lang duurt het nog voordat er een eerste ‘super-app’ in Nederland verschijnt?

Met de omarming van fintech, globalisering en ondersteunen van innovatie zal dat niet lang meer duren. Er zullen vast partijen al stappen zetten in die richting. Geïnteresseerde partners kunnen ons natuurlijk benaderen om de Nederlandse kans te bespreken.

Brengt een droom investeerder nog iets anders binnen dan financieel kapitaal?

Als ze expertise hebben op het gebied van businessdevelopment en marketing, kunnen ze ons daar zeker in ondersteunen.

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief operations officer bij Fundsup.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedIn, Twitter en Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond