-

Start-up Muzix: marktplaats voor muziek-NFT’s

Blockchain en NFT hebben misschien een hoog buzzword-gehalte, maar Muzix gebruikt dergelijke technologieën in de praktijk om de muziekindustrie open te breken. Vijf vragen aan oprichter Erik Bazuin.

Wat doet Muzix  precies?

“Muzix is een gedecentraliseerde NFT-marktplaats gericht op semi-professionele muziekartiesten. Bij Muzix bieden we de mogelijkheid om je muziek te minten en er een licentie op toe te passen. Dit kan een Persoonlijk, Commercieel of een Full-Licentie muziek NFT zijn. Daarnaast kun je eenvoudig betalingen met co-creators splitsen via ons slimme contract en wordt iedereen direct betaald voor de verkoop in hun Crypto-portemonnee, of het nu een co-producent is die een rol speelde in je muziek of misschien een influencer die je verkoop gestimuleerd heeft.

We hebben er ook voor gezorgd dat een maker altijd een percentage van de omzet krijgt. Dus als ik jouw NFT koop en deze weer doorverkoop, krijg jij een percentage van mijn verkoop. Omdat Muzix graag een springplank naar succes is, zullen we ook wedstrijden organiseren met labels om artiesten dichter bij een label te brengen. Door middel van de wedstrijden hebben ze de mogelijkheid om inkomsten te verdienen en verbinding te maken met een label. Veel mensen werken in hun eigen bubbel op hun zolderkamer om geweldige muziek te produceren. We proberen echt een ecosysteem op te bouwen waarin artiesten de kans krijgen om de aandacht te krijgen die hun werk verdient.”

Waar staat Muzix momenteel?

“Op dit moment werken we er hard aan om ervoor te zorgen dat de marktplaats technisch als een zonnetje werkt. We zijn bijna klaar om het eerste nummer te minten. We beginnen met muzikanten uit onze eigen inner circle. Artiesten moeten nog wennen aan deze wereld. Ze leren net over NFT’s en ontdekken de voordelen ervan.”

Zijn jullie op zoek naar financiering?

“Ja en nee. Het is voor ons ook een tractietest: snappen mensen wat we doen en zijn ze geïnteresseerd? We hebben serieus contact met één investeerder en die gesprekken zijn nog maar net begonnen. Tot nu toe is alles gebouwd met onze eigen middelen en netwerk. We bereiken het punt waar meer marketing nodig is. Een investeerder met een netwerk in de muziekindustrie of media zou dus ideaal zijn.”

Wat is het eerste waar het geld van een investering heen gaat?

“Marketing, community building, technische productontwikkeling en security auditing. Die zijn het belangrijkst.”

Wat is je droom voor Muzix?

“Muziek is al mijn hele leven mijn grootste passie. Als Muzix me in staat stelt om full time in de muziekindustrie te werken, zal ik een heel gelukkig man zijn. Alles daarboven op is een bonus.” 

* In samenwerking met Fundsup belichten we iedere donderdag beurtelings veelbelovende start-ups en early-stage investeerders. Hier vind je meer informatie over Muzix voor investeerders.

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief Operations Officer bij Fundsup.

 

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond