-

Start-up Rentiv sleutelt aan een digitale butler

Start-up Rentiv werkt aan een digitale butler om de keuze voor bijvoorbeeld een energie- of telecomleverancier te vergemakkelijken.  Zes vragen aan Martijn Gerrits, CEO van Rentiv.

Wat doet Rentiv precies?

“Bij Rentiv nemen we keuzes weg waar bedrijven en mensen zich geen zorgen over willen maken. Bijvoorbeeld over keuzes voor diensten als: telecom, energie en internet, en over de vraag of je moet overstappen van provider. De basiscriteria voor het kiezen van deze aanbieders van deze diensten veranderen niet elk jaar. Maar diensten en kosten veranderen wel elk jaar. Elk jaar vergelijken is saai en kost meer energie dan je eruit haalt. Dat nemen we weg.”

Waar zie je de belangrijkste toepassing?

“Op dit moment zijn MKB-bedrijven en eigenaren van onroerend goed de ideale opdrachtgevers. Ze zijn echt uit het zicht van de energieleveranciers, adviesbureaus en tussenpersonen. Hulpprogramma’s zijn niet top of mind, terwijl het een verschil kan maken in kosten en kwaliteit.”

Wat is de impact van jullie bedrijf?

“Allereerst stress verlichting voor een groep mensen die zich geen zorgen wil maken over alledaagse keuzes. Dus we geven mensen de kans om geen keuze te hoeven maken. Daarnaast bieden we inzichten voor gebruikers en kunnen we passende oplossingen bieden voor hun specifieke behoeften.” 

Waar staan jullie nu?

“Ons product is klaar om te gaan testen, maar het product is deels een AI-systeem. Het zal dus nooit helemaal af zijn aangezien de AI steeds slimmer wordt. Wij zijn de makers en eigenaar van de technologie achter Rentiv. We hebben één actieve en één stille belegger, via hun en ons eigen netwerk hebben we vooraf 650 woningen klaar staan om mee te doen.”

Wie heeft er in Rentiv geïnvesteerd en wat voor investeerders zoek je?

“De huidige investeerder is actief binnen blockchaintechnologie. Hij heeft een investering gedaan voordat we een eindproduct hadden, omdat hij de businesscase volledig begreep en vertrouwen had in het team.Op dit moment hebben wij de voorkeur voor een investeerder met een groot netwerk binnen de vastgoedsector. En die in staat is om contact te leggen met grote eigenaren van onroerend goed. Of een investeerder die ervaring heeft met het lanceren van een B2C-platform.” 

Wat zou de ideale match voor investeerders zijn?

“Iemand die het probleem begrijpt dat we proberen op te lossen, een netwerk heeft waarmee we efficiënter kunnen groeien, gevoel voor de techniek en een connectie met het team.”

* In samenwerking met Fundsup belichten we iedere donderdag beurtelings veelbelovende start-ups en early-stage investeerders. Hier vind je meer informatie over Rentiv voor investeerders.

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief Operations Officer bij Fundsup.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond