-

Start-up Sharesquare: virtuele aandelen als wapen in de War for Talent

Start-up Sharesquare ontwikkelt een SaaS-oplossing om zonder alteveel rompslomp (virtuele) bedrijfsaandelen beschikbaar te maken voor nieuwe werknemers.  Zeven vragen aan Lisa Dimitrowa, mede-oprichter en CEO van Sharesquare.co

Wat doet Sharesquare precies?

“We hebben een SaaS-oplossing ontwikkeld waarmee bedrijven een Virtual Equity Plan kunnen maken en beheren. Een dergelijk plan is een stimuleringsregeling die de economische voordelen van aandelen nabootst, maar de traditionele hindernissen die met eigen vermogen gepaard gaan (notaris, geldbeleggingen, stemmen enz.) omzeilt. Het is een geweldig hulpmiddel om werknemers aan te trekken – en vooral te behouden – omdat het hen in staat stelt te profiteren van de waardestijging of de dividenden van het bedrijf zonder de noodzaak om aandelen te kopen en te bezitten. Het stemt dus de belangen af ​​met aandeelhouders, maar het is risicovrij en zeer flexibel.

Traditioneel kon je zoiets opzetten en implementeren via een advocaat, maar het kost veel tijd en geld, met als gevolg saai papierwerk en complexe spreadsheets die in laden en mappen belanden. Onze oplossing maakt dit een stuk makkelijker, leuker en betaalbaarder. Nog belangrijker: het houdt zo’n plan levend bij deelnemers doordat ze gepersonaliseerde dashboards en een juridische helpdesk hebben.” 

Hoe ben je hierop gekomen?

“Nou… het kwam voort uit onze eigen ervaring en frustratie! Mijn mede-oprichter Sander Kooijman (links op de foto) is advocaat en hield zich jarenlang bezig met stimuleringsregelingen voor werknemers. Hij was partner bij De Roos Advocaten en zij kwamen op het idee om een ​​online tool voor vermogensregelingen te maken. Ik was toevallig een klant die net met het betreffende onderwerp bezig was en die de worsteling die bedrijven en medewerkers doormaken bij het betreden van het labyrint van keuzes en implicaties volledig begreep. We hadden meteen een klik om dit probleem op te lossen.

Het werd nog beter toen Riccardo Vincelli (rechts op de foto) zich bij ons voegde. Hij is de typische nerd die aan spannende technologieën wil werken. En ik ben ervan overtuigd dat het precies de mix van zakelijke aspecten, juridische zaken en technische innovatie is die ons product zo mooi maakt en bedrijven in essentie helpt om een ​​echte win-win te behalen met hun beloningsbeleid.” 

Waar zie je de belangrijkste toepassing?

“Elk bedrijf met werknemers of freelancers kan enorm profiteren van onze oplossing. Het mooie van virtuele aandelen is hun toegankelijke karakter. Je kunt Virtuele Aandelen toekennen aan iedereen die actief bijdraagt ​​aan je bedrijf – zonder gedoe. Betaling aan deelnemers wordt alleen geleverd met resultaten, dus wat is het risico om het te proberen?

Onze klanten hebben ons tot nu toe een geweldige kans gegeven om van hun feedback te leren en patronen en best practices te ontdekken. Wij werken met start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven. Onder hen zijn veel techbedrijven, maar we bedienen ook bedrijven binnen de media-industrie, productie, consultancy, retail, horeca, onderzoek, werving enzovoort. Onze doelgroep is groot.Last but not least, de timing is goed. Op dit moment zijn er in Nederland 126 vacatures per 100 werklozen. De War for Talent is meer dan ooit aanwezig. Het hebben van een Virtual Equity Plan helpt bedrijven om voorop te blijven lopen.” 

Wat is de impact van je bedrijf?

“Hoe meer bedrijven ons product gebruiken, hoe meer mensen een gezonde en eerlijke prikkel hebben om te werken aan het behalen van geweldige resultaten. Wij zijn van mening dat dit essentieel is voor economische groei, stabiliteit op de lange termijn en een meer gelijke verdeling van welvaart. Het is mijn droom om in de toekomst over zulke positieve veranderingen te lezen en te kunnen concluderen dat dat deels te danken is aan slimme beloning powered by Sharesquare. Ik ben erg trots om te zien dat onze klanten op zo’n moderne en duurzame manier met hun medewerkers omgaan, waardoor ze hun bedrijf elke dag kunnen uitbreiden.

Ook zijn we ervan overtuigd dat zulke incentive plannen mensen helpen om op persoonlijk vlak te groeien. Wanneer medewerkers een duidelijke reden hebben om naar een hogere waarde toe te werken, verschuiven ze automatisch hun mindset naar wat een bedrijf daadwerkelijk succesvol maakt en hoe hun eigen vaardigheden daaraan kunnen bijdragen. Bovendien motiveert het hen om langer bij een bedrijf te blijven en vasthoudender te zijn in het bereiken van hun doelen. Kortom: het maakt mensen ambitieus.”

Waar sta je nu?

“We zijn gestart in 2020 en hebben tegen het einde van dat jaar onze MVP gelanceerd. 2021 was een jaar van leren, valideren en bijsturen. Het was een periode waarin we ons team goed hebben geformeerd en een duidelijke formule hebben opgesteld. In 2022 willen we klaar zijn voor investeerders, zodat we een grotere sprong voorwaarts kunnen maken in onze roadmap en bedrijfsontwikkeling.”

Wanneer ben je van plan om de markt op te gaan?

“We hebben al een aanzienlijk aantal betalende klanten in Nederland. Een belangrijke stap vooruit is om internationaal te gaan. We hebben lokaal veel geleerd en we zijn ervan overtuigd dat ons product ook perfect is voor bedrijven in andere landen. We richten ons op de stappen die nodig zijn om een netwerk en een klantenbestand in het buitenland op te bouwen.”

Wie heeft er Sharesquare geïnvesteerd en wat voor investeerders zoeken jullie?

“We hebben nog geen investeerders aan boord. Tot nu toe hebben we het maken van Sharesquare volledig zelf opgestart. We hebben alles met eigen middelen gefinancierd met de inkomsten die we relatief vroeg al begonnen te genereren. We zijn nu op zoek naar een investeerder die ons wil helpen uitbreiden in heel Europa.” 

* In samenwerking met Fundsup belichten we iedere donderdag beurtelings veelbelovende start-ups en early-stage investeerders. Hier vind je meer informatie over Sharesquare voor investeerders.

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief Operations Officer bij Fundsup.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond