-

Start-up Storro: Veilig samenwerken in de cloud

Start-up Storro maakt het makkelijker om, via je verkenner, bestanden veilig op te slaan in de cloud.  Zes vragen aan mede-oprichter Friso Stoffer.

Wat doen jullie precies?

“Storro biedt veilige opslag en uitwisseling van bestanden in de cloud. We zijn begonnen in 2015 en vanaf het begin behoorlijk tech gedreven geweest. We zijn ook heel tech heavy qua team van 6 man. Echt mensen die een passie hebben voor privacy. We zien een behoorlijke beweging in het bedrijfsleven richting de cloud. Dat heeft voordelen, maar de security en privacy zijn niet altijd geborgd. We hebben een applicatie voor op je laptop ontwikkeld waarmee je bestanden veilig in de cloud kunt opslaan en kunt samenwerken in de cloud. Je werkt gewoon in je verkenner. Het mooie is dat je bestanden automatisch worden versleuteld. Op je laptop al. En daarna worden gesynchroniseerd met de cloud. Uniek is dat je op die versleutelde data kunt samenwerken. Zo creëer je een veilige samenwerking met andere partijen en collega’s terwijl niemand anders inzicht heeft in je data. Wij ook niet.

Bij security oplossingen wordt vaak gevraagd of de data of de verbinding versleuteld is. Bij ons is dat beide. En je moet kijken naar wie allemaal de sleutel heeft. Vaak is sleutelmanagement het uitdagende bij cybersecurity. Daar hebben wij dus slimme oplossingen voor.” 

Wat heeft 2022 in petto voor jullie?

“De trends in de markt zorgen ervoor dat er steeds meer interesse is in ons product. We waren qua security awareness misschien soms iets te vroeg. De opkomst van ransomware en de toename van thuiswerken zorgen ervoor dat ook de vraag naar Storro toeneemt. Je voorkomt datalekken en je werkt veilig remote. Daarnaast knipt Storro elk bestand in data snippers waardoor je ook heel snel synchroniseert met de cloud. Soms brengt cloud werken te veel latency met zich mee en is dat heel vervelend. We zijn nu mooi voorgesorteerd voor zowel de vraag naar snelheid als de vraag naar security en privacy. 

We doen nu alles via directe verkoop en website sales. We gaan komend jaar ook kijken naar samenwerken, netwerken en partnerschappen om nog beter te zorgen voor de IT veiligheid van Nederlandse bedrijven.” 

En zoeken jullie naar nieuwe financiering? 

“Een van de speerpunten van dit jaar is om groeikapitaal aan te trekken. We willen dat geld gebruiken voor onze marketing. Wellicht dat we ook een partner vinden voor een deel van onze distributie en een netwerk. Dan krijg je ook meer een strategisch partnerschap. Dat zou mooi zijn.” 

Heb je een bepaald bedrag in je hoofd dat je op zou willen halen?

“Een half miljoen.”

Hebben jullie al eerder financiering gehad?

“Ja. We zijn in 2020 door een faillissement gegaan. De fundraising ketste op laatste moment af. Daarna hebben we een doorstart gehad met een andere financier. Daar zijn we nu ruim een jaar mee onderweg. En nu zoeken we mede investeerders.” 

Wat is de grote droom van Storro?

“We hebben veel geïnnoveerd in de manier van uitwisselen van data. Dat kan met Storro zelfs rechtstreeks van device naar device. Het zou mooi zijn om de technologie uit te breiden en toe te passen in andere settings. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan IoT applicaties. Het is echt een andere tak van sport dus nu nog niet opportuun voor ons. Maar dat zou ik wel mooi vinden.

Daarnaast is er de droom om dit in Europa veel breder uit te rollen en meer internationale klanten te krijgen. “

* In samenwerking met Fundsup belichten we iedere donderdag beurtelings veelbelovende start-ups en early-stage investeerders. 

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief Operations Officer bij Fundsup.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond