-

Start-up THX: een beloning in elke app

Kleine beloningen kunnen helpen om bepaald gedrag online te stimuleren of om de loyaliteit van bezoekers te verhogen. Start-up THX wil de mogelijkheid om dergelijke cadeautjes uit te delen aanbieden aan app-exploitanten: gamification as a service.

 Zes vragen aan Mieszko Czyzyk, mede-oprichter van THX.

1: Wat doet THX precies?

“Met THX kun je beloningen in elke app inbouwen. Je maakt er loyaliteitsprogramma’s en andere vormen van gamification mee mogelijk. THX’ is een afkorting van ‘bedankt’; we kozen de naam om het gelukkige gevoel te benadrukken dat je krijgt als je een cadeau van iemand krijgt. 

Zelf heb ik een achtergrond in software-ondernemerschap. Al meer dan twee decennia zie ik het digitale landschap ontwikkelen; de verschuiving van massale sociale netwerken naar meer persoonlijke ervaringen fascineert me. Honderdduizenden organisaties zijn op zoek naar nieuwe manieren om mensen aan zich te binden. Ik geloof dat gamification en, in bredere zin, programmeerbaar geld een grote rol zullen spelen bij nieuwe organisatievormen en om mensen achter dezelfde doelen te krijgen.”

2: Ben jij de enige oprichter?

“Nee ik heb THX samen opgericht met Peter Polman  en ik ben blij dat ik hem als mede-oprichter heb. Hij is het type persoon dat in staat is een langetermijnvisie om te zetten in een praktische oplossing en die tot leven brengt via zijn code. Ik heb zelden een harder werkende software ingenieur gezien. Samen met hem en ons kleine team houden we ervan om grenzen te verleggen met behulp van de nieuwste online technologieën. Er is niks beter dan van nul naar een product te gaan dat een klant gelukkig maakt.” 

3: Waar zie je de belangrijkste toepassing?

“Op het moment richten we ons op softwareleveranciers die bepaald gedrag in hun apps belonen. En we praten ook met CRM managers over toepassingen als loyalty en referral programmas. Het is gamification-as-a-service, om het zo maar te noemen. Om dit op schaal te laten werken, hebben we een aantal extensies ontwikkeld voor populaire community- en chatapplicaties zoals Slack, Discord en Open Social, dat op zijn beurt draait op het open-source content framework Drupal. 

Als onderdeel van een Horizon 2020-subsidie onderzoeken we meer fintech-achtige mogelijkheden die geldbeheer en peer-to-peer betalingen mogelijk maken, en mogelijk zelfs leningen. Deze iteratie van onze infrastructuur zal rond oktober dit jaar klaar zijn.”

4: Wat is de impact van THX?

“We maken gebruik van blockchain technologie en open standaarden waarbij eindgebruikers zoveel mogelijk de controle houden over hun data. Dit maakt de infrastructuur die we aanbieden ook veiliger voor onze klanten. Dat is een heel andere mindset dan de intransparante software back-end van de meeste organisaties vandaag de dag. Die, vooral voor eindgebruikers, leidt tot privacyproblemen en datalekken.

Voor onze eerste klant, het United Nations Development Programme (UNDP), hebben we een oplossing gemaakt die honderden gamified transacties per dag mogelijk maakt. Zij gebruiken ons systeem om de betrokkenheid van hun medewerkers op hun digitale platform SparkBlue te belonen. Nu kan het UNDP de beleidsdiscussies op een veel gedetailleerdere manier beheren en de juiste experts bereiken over bepaalde onderwerpen, waar deze mensen voorheen moeilijk te vinden waren. 

Door gebruik te maken van onze API-infrastructuur en het open-source Open Social platform, bespaarde het UNDP honderden, zo niet duizenden uren om een gelijkaardig gamification systeem vanaf nul te ontwikkelen.” 

5: Hoe staat THX er nu voor?

“Onze bèta versie is af en we bedienen betalende klanten. De infrastructuur heeft zichzelf bewezen en kan dagelijks tienduizenden interacties in apps belonen. We hebben een geautomatiseerde aanmeldingsflow en een self-service dashboard. Klanten kunnen hun integratie gratis implementeren terwijl ze de oplossing testen en beginnen te betalen wanneer ze live gaan naar hun eindgebruikers. Het opzetten van een account neemt slechts enkele minuten in beslag je hebt alleen een e-mailadres en een paar muisklikken nodig hebt.

We maken deel uit van de BlockIS-incubator en het informele ‘Booster’-programma van de Plug and Play-accelerator, dat ons toegang geeft tot pitching mogelijkheden en tal van experts om uitdagingen aan te pakken. We doen dit allemaal dus zeker niet in ons eentje. 

Voor ondernemers kan ik het verkennen van Europese grants trouwens van harte aanbevelen. Inmiddels is ‘Horizon Europe’ gestart waarbinnen €95 miljard beschikbaar is voor innovatie, wetenschap en samenwerking.” 

6: Wie heeft er in THX geïnvesteerd en naar wat voor soort investeerders zijn jullie op zoek?

“Zoals ik eerder al kort aanstipte, maken we deel uit van twee Europese Horizon 2020-subsidies. Zij en onze technologiepartner Polygon hebben iets meer dan €90.000,- geïnvesteerd in de bètaversie van onze software. De volgende stap zetten betekent voor ons investeren in inbound marketing, community building, en customer support. We zijn op zoek naar €300.000,- waarvoor we aandelen aanbieden plus daarnaast als extra een onderhandelbaar percentage van $THX, ons blockchain token.

Ons ideale investeerders profiel is iemand die een softwarebedrijf heeft opgeschaald in Europa en daarbuiten, kennis heeft van SaaS en idealiter ook IaaS, en enthousiast is om businessmodellen met tokens te verkennen.” 

* In samenwerking met Fundsup belichten we iedere donderdag beurtelings veelbelovende start-ups en early-stage investeerders. Hier vind je meer informatie over THX voor investeerders.

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief Operations Officer bij Fundsup.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond