-

Startup THX Network maakt tokens en NFT’s lanceren makkelijk

Sinds kort is THX Network één van de geselecteerde deelnemers van het ABN AMRO x Techstars Future of Finance accelerator. Hoog tijd om bij te praten met de co-founder, Mieszko Czyzyk.

Mieszko, wat doen jullie precies bij THX Network?

“Wij maken het voor organisaties mogelijk snel, gemakkelijk en betaalbaar digital assets zoals tokens en NFT’s te lanceren. Toen we begonnen lag de nadruk op gamification met behulp van blockchain technologie. Nu richten we ons specifiek op loyaliteitsprogramma’s. Daarbij kan je bijvoorbeeld NFT’s maken met onze software en die als bedankje geven aan je klanten, leden of fans.”

Heb je een voorbeeld waarbij iemand hun fans zo bedankte?

“De BMX wereldkampioen Matthias Dandois is klant bij ons. Hij heeft één miljoen volgers op sociale kanalen en heeft met onze tooling een eigen digital token gelanceerd. Zijn volgers kunnen tokes verkrijgen door bijvoorbeeld zijn videos te kijken. De tokens kan je dan weer uitgeven in de store van zijn sponsor. Het is heel erg cross channel; je gaat van YouTube naar Shopify. Zo bouw je een diepere connectie op met je fans.”

Hoe is THX de afgelopen tijd gegroeid?

“We hebben nu inclusief Techstars zo’n 400.000 euro funding aangetrokken. Daarmee hebben we het team uitgebreid naar zes personen. Een derde co-founder, Steffen Boode, is bij ons team aangesloten met business development en financiële ervaring. Daarnaast is de community en online marketing opgebouwd. Er zijn nu 800 community members waarvan 10 rechtstreeks bijdragen aan het project en daar af en aan voor betaald worden. Dat is onze flexibele schil.

Je kunt je nu aanmelden en via het dashboard binnen enkele minuten zelf digital assets maken. Het is helemaal geautomatiseerd en self-service. Best indrukwekkend als je het mij vraagt.”

Wat is de aanleiding geweest om mee te doen aan het Techstars programma?

“We zijn door hun gescout. Het is een internationaal programma. Hier komen bedrijven voor drie maanden naar Amsterdam voor. Digital assets past heel goed in dit specifieke programma. Het programma was best intens de eerste paar weken. We werken aan een nog scherpere positionering en product-market fit, met ervaren mentoren. Aan het eind van het programma is er ook een zogeheten ‘demo day’. Dat is een pitch naar het investerings netwerk van Techstars. Het kan goed zijn dat we de lead investor voor de volgende ronde daar vandaan halen met follow on investors via Fundsup.”

Tijdens het programma werk je dus naar een seed ronde toe?

“We gaan dan 1,8 miljoen euro ophalen, idealiter in een combinatie tussen aandelen én onze governance token $THX. Het bedrag kan nog een beetje bijgeschaafd worden tijdens Techstars en aan de hand van de tractie die we tegen die tijd hebben. Dat geld gebruiken we dan onder andere om het team van 5 FTE naar ongeveer 10 FTE uit te breiden.”

En waar staat THX Network dan over 5 jaar?

“Dan zijn digital assets voor organisaties net zo gebruikelijk als een website. Ik zeg niet dat blockchain alles op het web gaat overnemen. Dat is ook niet nodig. Ik denk wel dat organisaties het als onderdeel van de marketing stack gaan gebruiken. Wij behoren dan tot de top drie bedrijven wereldwijd die dit aanbieden.”

Over de auteur: Arjen Strijker is oprichter van Fundsup.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedIn, Twitter en Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond