-

Sweebr: anywhere, anytime afrekenen

Sweebr is een webapplicatie waarmee je overal en altijd je verkoop kunt registreren. “De nieuwe ondernemer wil geen investering meer doen. Die snapt de cloud en die wil zijn data overal en altijd beschikbaar hebben”, vertelt Koen Stam, happy customer scout bij Sweebr.

“Het is geen iPad kassa maar een webapplicatie. Onze focus is niet op hardware maar op software. Je kunt met Sweebr overal je kassa runnen door gewoon de webpagina te bezoeken”, legt Stam uit. Is dit nu een echte invulling van omnichannel? “Ja. Ons systeem legt connecties met alle fysieke apparatuur in de retail: pinnen, weegschalen, scanners, printers, etcetera.”

Volgend jaar Europa

Sweebr heeft nu Nederlandse en Belgische klanten: “We werken nu aan een mooi concept in België. De consument pakt zelf het product, scant en rekent zelfstandig af. Er is geen kassière meer nodig. Een mooie brug tussen online en offline”, schetst Stam. Wat is de volgende stap? “Na Nederland dit jaar komt volgend jaar Europa: Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. En daarnaast juist aansluiting vinden bij externe systemen: webshops, boekhoudsystemen, loyaliteitssystemen, payrolling etcetera. Doordat je online bent, kun je veel makkelijker die integratie gaan leggen.”

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeroen Bos

Leuk concept al zijn er inmiddels behoorlijk wat alternatieven. Omnichannel wordt het pas wanneer het ook feilloos integreert met online betaalsystemen ( PSP’s ) die in webshops worden gebruikt. Op die manier heb je nog maar één kassa nodig voor on- en offline.

Arnoud van Brugge

Alhoewel ik tevreden ben over de Sweebr dienst, ben ik het eens met Jeroen. Het wordt echt interessant als online betaalmethoden worden geintegreerd in het kassasysteem. Ik ben nog weinig alternatieve omnichannelsystemen tegengekomen voor de Nederlandse markt. In mijn optiek zijn online betaalsystemen veel verder ontwikkeld dan de offline betaalsystemen.

Koen Stam

@Jeroen Enerzijds heb je gelijk. Het enige wat momenteel de fysieke kassa (zodra deze echt webbased is, dus niet enkel online je data ophalen) onderscheidt van de webshop in grove lijnen zijn de conventionele betaalmethodieken. Fysiek kennen we enkel contant, pin/creditcard en nu stap-voor-stap NFC en straks ook mobiele betalingen. Maar doordat Sweebr zich beweegt als transactie platform kunnen alle (r)etail-softwarepartijen (ook PSP’s en uiteraard webshops) integreren op ons platform. Daarom ook dat e-commerce staat te springen om te integreren met onze public API en Development Platform, welke begin 2015 wordt gelanceerd. Partners als Seoshop en BiedMeer zijn hier uitstekende voorbeelden van.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond