-

Video: ING over gebruik van Big Data

“Met Big Data kunnen we klanten in specifieke segmenten beter benaderen. Je voorkomt de traditionele push marketing-strategieën. Het is een andere werkwijze, omdat de data bepalend zijn”, aldus de Big Data-specialist van ING Bank.

ING Bank gaf bij monde van Natalino Busa een aardig kijkje in de Big Data-keuken tijdens Emerce Conversion. Ik interviewde de Big Data analytics-specialist van de bank over de rol van Big Data bij zijn werkgever.

De klantstrategieën blijken in toenemende mate bepaald door de gebruiksdata die worden verzameld. Daardoor kan ING zijn marketingpraktijken gaan veranderen: van push naar pull. “Data als de bron van de waarheid waarbij features de klantsegmenten definiëren”. Gedrag bepaalt hoe een klant of klantgroep wordt bepaald.

Eerder dit jaar kreeg ING nog een stortvloed van kritiek over zich heen, omdat het van plan was om geanonimiseerde klantgegevens met derde partijen te delen voor commerciële doeleinden. Het is duidelijk dat de dataplannen niet in de koelkast zijn gezet, maar dat de uitleg erover wat genuanceerder wordt.

Buso en zijn collega’s hebben overigens de volle steun van topman Ralph Hamers. Het gebruik van Big Data is een strategisch speerpunt in de weg vooruit.

“We vertalen data naar inzichten. Dat leidt weer tot betere bruikbaarheid van onze producten. Big Data is een strategie om te analyseren in een flexibel format. De content wordt bepaald door de vraag die je aan de infrastructuur stelt. We zien een interessante interactie tussen engineers, marketeers en datawetenschappers die een nieuw landschap schepen. Deze disciplines werkten tot voor kort apart van elkaar.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond