-

Welke video scoort? Drie experts over creativiteit op het YouTube-algoritme

Zeven tot zestien minuten is momenteel de ideale lengte voor een video. Maar hoe wordt je zo relevant mogelijk op YouTube, ook wel het platform dat ‘ ideaal is om je video goed te verstoppen’? Vele experts vertellen hoe de algoritmes van het platform werken, wat de juiste content is om uit te zenden, en hoe je SEO inricht voor video’s. In zeven podcasts komen de de onderwerpen aan bod. Dit is deel 1, met Tubelift, Rijksmuseum en Maak. 

Tijdens de Emerce Update over YouTube spraken vele experts over de strategie en best practices van het videokanaal. Want hoelt je video op, als er iedere minuut meer dan 500 uur film bij komt?

Daniel Buchner van Tubelift geeft bijvoorbeeld zes ideale tips om het algoritme te beïnvloeden. Wat is het ideale aantal uploads per week? Dat is drie. Maakt niet uit welke sector. Als je naar dagelijks gaat, ga je jezelf tegenwerken. Of je moet gelijk naar drie per dag, dan heb je weer voordeel in het youtube-algoritme. En vergeet ook niet aandacht te besteden aan de thumbnail; dat is de voordeur naar je video.

Wouter van der Horst van het Rijksmuseum probeert de oude collectie van het museum tot leven te brengen in nieuwe media. Zo ontwikkelde het Rijks al de kanalen Rijkstube en Rijkscreative. Daarbij leggen de makers een link tussen de collectie van het Rijksmuseum en pop culture, zoals bijvoorbeeld de overeenkomsten tussen de Nachtwacht en de filmposter van The Avengers.

Ten slotte vertelt Omar Kbiri, Maak, over de creatieve kant van films maken; Wat kun je zelf doen op Youtube, als merk? En hoe bouw je een sterk kanaal op het platform?

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

Wacht even; je gaat een serie schrijven over video.
Daarin verwerkt je audio/podcast.
Waarom geen video serie die je op YouTube plaatst?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond