-

Zoomin.TV: ‘Video gaat TV vervangen’

Met miljarden views op hun online video’s is het Nederlandse Zoomin.TV te vergelijken met een middelgrote televisiestation. CEO Jan Riemens verwacht dat video uiteindelijk TV zal vervangen: “Het zijn de getallen die het bewijzen. Wij hebben al meer views dan SBS in Nederland bijvoorbeeld.”

“Het grootste aantal views komt van YouTube. Video neemt een steeds grotere plaats in de media in en zal ook tekst gaan vervangen als drager van informatie”, zegt Riemens. “Maar bij veel uitgevers is het nog andersom en ligt de nadruk nog op tekst.”

De Getty Images van video

Zoomin.TV heeft een multichannel network met meer dan 40.000 kanalen waarop mensen wereldwijd video’s toevoegen: “We vragen onze vloggers om dingen te maken, ze komen zelf met ideëen… het gaat echt richting de Getty images van video.” Waar gaat TV dan heen? “Het landschap verandert. Lineaire televisie gaat langzaam steeds minder worden, on-demand wordt steeds groter. We kijken steeds meer video online. De grote groei, met name bij de jongeren, zit bij de jongeren.” Maar online is voor Riemens geen doelstelling: “Het is uiteindelijk gewoon een manier om producten te maken.”

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Adriaan Bloem

“De grote groei, met name bij de jongeren, zit bij de jongeren”?

Meer to the point, video vervangt steeds meer tekst, vooral voor “entertainment snacks”, maar tegelijkertijd is voor veel onderwerpen tekst gewoon veel geschikter en efficiënter. Ik lees een stukje als dit in tien seconden, dat Jan Riemens trots is op het bereikte succes gun ik hem van harte, maar ik heb geen tijd om 8 minuten lang te gaan zitten staren.

Gesso Bos

L.S.
Prachtige app, Zoomin.TV, doch er verschijnt niets op mijn iPod touch 5e generatie, met iOS 9.3.5
Hoe kan dit?
B.v.d. voor uw reactie.
Gesso Bos

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond