Bekijk

Bekijk
0
4.0k
Channel: B2B online

De belofte van Machine Learning waarmaken – hoe haal je deze capability van je organisatie uit de speeltuin?

In deze video bespreken Douwe Treurniet van ProRail, Joris Valkonet van Microsoft en Robin van der Heijden van VIQTOR DAVIS waarom het bij slechts zo’n klein deel van Machine Learning projecten lukt om ze uit te rollen in de dagelijkse praktijk waar ze waarde kunnen toevoegen.

Wat maakt het zo lastig om de Machine Learning in je organisatie volwassen te maken? En hoe zorg je ervoor dat ideeën gerealiseerd worden en niet alleen in de hoofden van medewerkers blijven zitten?

Het panel ziet een duidelijk groeiende behoefte aan richtlijnen en best practices die kunnen worden toegepast bij het uitvoeren van end-to-end Machine Learning projecten. Zodat de belofte van Machine Learning ook echt kan worden waargemaakt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertellen ze hoe je de obstakels, zoals silo’s binnen organisaties, kunt wegnemen om de stap naar productie te maken. Hoe creëert ProRail bijvoorbeeld voorspellend vermogen voor het onderhoud van rails? Ze laten zien hoe het concept ‘ML Ops’ daarbij kan helpen.

Door de snelle ontwikkeling van technologie, is data een steeds belangrijkere resource geworden voor bedrijven. Machine Learning, een vorm van Artificiële Intelligentie, is een methodologie waarbij computer algoritmes op basis van data leren hoe ze een bepaalde taak moeten volbrengen zonder daarbij expliciete instructies te hebben gekregen. In vrijwel elke sector wordt momenteel flink geïnvesteerd in Machine Learning initiatieven om zo toegevoegde waarde uit data te halen.

Ondanks de vele potentiële toepassingen van Machine Learning en de investeringen die worden gedaan, blijkt dat wel 80% van alle Machine Learning projecten uiteindelijk faalt.

Sprekers:
  • Joris Valkonet – Thought Leader ML Ops bij Microsoft. Joris spreekt op dagelijkse basis gepassioneerd met organisaties over hoe waarde te halen uit Data & AI technologieën. Hij heeft een sterke achtergrond in zowel Machine Learning als Data technologieën met meer dan 15 jaar ervaring in de industrie. Met een proactieve persoonlijkheid en natuurlijke interesse in de combinatie van business en technologie heeft hij de gave om zowel te inspireren, als wel waarde te realiseren.
  • Douwe Treurniet – Data Science Lead bij ProRail. Vanuit zijn achtergrond in business development en engineering, gecombineerd met een passie voor data en technologie, houdt Douwe zich als Lead Data Science bij ProRail bezig met het ontwikkelen van nieuwe data gedreven services en producten. Zo worden bijvoorbeeld Big Data en Machine Learning ingezet om het onderhoud van het spoor te verbeteren.
  • Robin van der Heijden – Data Scientist bij VIQTOR DAVIS. Het toenemende gebruik van Big Data en Machine Learning betekent een fundamentele verschuiving in hoe organisaties denken en opereren. Als Data Science consultant bij VIQTOR DAVIS houdt Robin zich bezig met de ontwikkeling en implementatie van Machine Learning oplossingen. Vanuit zijn achtergrond in technische bedrijfskunde is hij niet alleen geïnteresseerd in het ontwikkelen van slimme algoritmes, maar juist ook het integreren daarvan in bestaande systemen en bedrijfsprocessen.
  • Krijn Schuurman – Host. Heeft een voorliefde voor innovatie, nieuwe technologie en dito businessmodellen. Vanwege zijn vermogen om complexe zaken begrijpelijk te maken, is hij een frequente gast op de tv en radio, waaronder BNR Nieuwsradio.

Redactie