0
3.9k
Channel: B2B Digital

Dé negen belangrijkste stappen voor het lanceren van een robuuste B2B webshop

Consumenten zijn gewend geraakt aan moderne, intuïtieve online winkelervaringen met kwalitatieve content en interactieve functionaliteit(en). Het is dus geen wonder dat digitale trends ook van invloed zijn op het business-to-business landschap. Bij sommige B2B bedrijven zorgt deze toegenomen belangstelling voor robuustere digitale ervaringen voor paniek. Het merendeel realiseert zich dat ze – om bij te blijven – hun digitale producten en dienstenaanbod aanzienlijk moeten verbeteren. Zakelijke kopers verwachten een naadloze Amazon-achtige ervaring. Dit zorgt ervoor dat steeds meer B2B-bedrijven een digital-first mindset ontwikkelen.

Een B2B Commerce ervaring is geen kopie van een B2C Commerce ervaring

Als ze willen slagen, moeten fabrikanten en distributeurs begrijpen dat B2B en B2C Commerce belangrijke verschillen hebben. B2B Commerce moet een intuïtieve ervaring voor elke klant creëren – het moet ook de verkoop maximaliseren en de interne efficiëntie verhogen. Hoe kun je een B2B Commercestrategie lanceren die voldoet aan de behoeften van iedereen die betrokken is bij de complexe B2B-koopcyclus? Overweeg deze negen stappen voordat je opnieuw platformen of een nieuwe B2B Commerce website voor je organisatie lanceert:

  1. Praat met je klanten voordat je gaat plannen.
  2. Investeer in het ontwikkelen van een website lanceringsplan.
  3. Gebruik geen B2C-template voor je B2B webshop.
  4. Ga verder dan de standaard zoekmogelijkheden.
  5. Design een gepersonaliseerde B2B website ervaring.
  6. Maak gebruik van gedetailleerde productinformatie.
  7. Stel elke persoon in je team in staat om efficiënter zijn.
  8. Onderschat het belang van monitoring niet.
  9. Koop een platform met multisite-mogelijkheden.
B2B e-commerce is complex en genuanceerd

Of u nu voor het eerst een e-commerce website wilt opzetten of uw huidige oplossing bent ontgroeid, deze negen stappen helpen je om het selectie- of replatforming-proces goed te beginnen. B2B e-commerce is complex en genuanceerd, dus fabrikanten en distributeurs moeten strategisch omgaan met digitale transformatie. Als je een eigen B2B-e-commerce-ervaring wilt lanceren, overweeg dan om een volledige e-commerce-evaluatie uit te voeren die verder gaat dan deze negen overwegingen om je unieke zakelijke behoeften te identificeren.

Download het whitepaper

Wil je deze whitepaper bekijken?

Wil je deze whitepaper bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze whitepaper download...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt dit document downloaden indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan de sponsor Episerver. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming ieder moment intrekken in overeenstemming met Episerver’s privacystatement. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, vacatures, mails over onze events en whitepapers, mails van Emerce Academy en mails over overige Emerce producten, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Meer informatie lees je in de Emerce privacystatement.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Je download staat klaar!

Klik op de knop om het document te downloaden.

George Lavric