0
4.5k
Channel: Data

Je datawarehouse moderniseren? Gebruik deze zes tips

Data is het meest kostbare bezit van een organisatie en een onmisbaar onderdeel van een data gedreven marketingstrategie. De sleutel tot succes is als je in staat bent om je data te vertalen naar bruikbare inzichten. Moderne datawarehouse-technologie biedt je de mogelijkheid om verschillende typen data en gegevensbronnen te gebruiken. Door al je informatie op een uniforme manier aan elkaar te koppelen krijg je beter inzicht in het potentieel en de waarde van je data.

Zes redenen voor het moderniseren van je datawarehouse

Maar hoe bepaal je de waarde van jouw data? En hoe zorg je ervoor dat je dataprocessen niet stagneren? Door gebruik te maken van een datawarehouse in de cloud. Deze whitepaper beschrijft de zes belangrijkste redenen voor het moderniseren van je datawarehouse. De whitepaper gaat onder andere in op:

 • Het koppelen van je datawarehouse voor het verbeteren van je datakwaliteit.
 • Het voordeel van het verspreiden van je workload over meerdere datawarehouses.
 • Hoe een datawarehouse samenwerking stimuleert.
1: Verhoog het potentieel van je data

Het vermogen om hoger in de waardeketen te focussen op gegevensgestuurde inzichten en strategieën is het kenmerk van een modern datawarehouse. Het belangrijkste verschil tussen een traditioneel en modern datawarehouse is dat een traditioneel datawarehouse bestaat uit verschillende onderdelen waar je als gebruiker zelf voor moet zorgen. Bij een modern datawarehouse zijn deze standaard ingebouwd. Lees in de whitepaper wat de overige verschillen zijn.

2: Operational excellence met een datawarehouse in de cloud

De bottleneck van traditionele datawarehouses was dat je een intermediair datateam nodig had voor het draaien van complexe data queries. Deze vereiste belemmerde het vermogen om onmiddellijk en goed geïnformeerde beslissingen te nemen, een langere time to market voor nieuwe producten en klanten moesten langer wachten op antwoord. Maar hoe lost een datawarehouse in de cloud dit probleem op? Lees het antwoord in de whitepaper.

3: Verhoog je datakwaliteit door je datawarehouse te koppelen

Een hoge datakwaliteit is een belangrijke vereiste voor een moderne datastrategie en effectief databasemanagement. Een datawarehouse in de cloud brengt de nodige risico’s met zich mee en daarom is een hoge datakwaliteit van groot belang. Je data is tenslotte je houvast voor het nemen van strategische beslissingen. Lees in de whitepaper wat de visie van Snowflake hierop is.

4: Verbreed je definitie van performance

Wat is jouw definitie van performance? Wat deze definitie ook is, het is belangrijk om deze los te laten bij het moderniseren van je datawarehouse. Om de juiste datawarehouse-technologie voor jouw organisatie te kiezen is het belangrijk om een proof of concept (POC) te bouwen op zowel een legacy- als een SaaS systeem. Evalueer de resultaten en kies de oplossing die voldoet aan jouw standaarden voor performance.

5: Stimuleer samenwerking

Een gestroomlijnd datamanagementproces en een hoge datakwaliteit zijn het fundament van een modern datawarehouse. Een andere belangrijke vereist is dat alle afdelingen binnen je organisatie samenwerken om je datawarehouse continu te optimaliseren. Lees in de whitepaper hoe je dit het beste kunt aanpakken en lees daarnaast hoe een modern datawarehouse samenwerking stimuleert.

6: Verspreid je workload over meerdere datawarehouses

Een belangrijk nadeel van legacy warehouses is dat het noodzakelijk is om verschillende taken in een wachtrij te plaatsen om optimale systeembeschikbaarheid te kunnen waarborgen. Dit vraagt om een slimme en strakke planning en dat zware workloads ’s nachts en in de weekenden worden uitgevoerd. Dit belemmert evaluatie en besluitvorming. Lees in de whitepaper hoe Snowflake’s cloud datawarehouse deze uitdaging tackelt.

Casestudy: PDX

De whitepaper wordt afgesloten met een casestudy van PDX. Lees hoe PDX hun farmacie-processen heeft geoptimaliseerd met het datawarehouse van Snowflake.

Inhoud
 • Hoeveel is jouw data waard?
 • Waarom veranderen als je datawarehouse werkt?
 • Reden 1: Besteed tijd aan het verbeteren van je data, onderhoud alleen is niet genoeg.
 • Reden 2: Bevrijd je data team en de gebruikers van je data.
 • Reden 3: Koppel je data warehouse met tools die je datakwaliteit verhogen.
 • Reden 4: Verbreed de definitie van performance.
 • Reden 5: Stimuleer samenwerking.
 • Reden 6: Profiteer van de voordelen van meerdere data warehouses tegelijk.
 • Casestudy: PDX
 • De enterprise aanpak van jouw data warehouse
 • Over Snowflake
Je bent klaar om deze whitepaper te downloaden
Download whitepaper

Michael Nixon