Download

Download
0
6.8k

Digitale transformatie trends 2021

Voor COVID-19 stond een digitale transformatie voor veel bedrijven op de planning. Heeft de pandemie deze ambitie ‘on hold’ gezet? Integendeel. Bedrijven willen innovatie omarmen om werken op afstand mogelijk te maken, klanten online te bedienen of kosten te drukken. Maar, hoe zorg je voor een succesvolle transformatie in tijden als deze? Wat zijn belangrijke do’s en don’ts voor blijvende verandering?

Dit whitepaper legt uit wat de belangrijkste domeinen van verandering zijn. Ook bespreken we de diverse componenten van business transformaties, aan de hand van concrete uitdagingen en actieplannen waarmee je direct aan de slag kan.

Onderwerpen in dit whitepaper

  • Agile: de pandemie heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om flexibel te zijn. Kan jouw team omgaan met verandering? En, hoe zorg je dat externe omstandigheden geen impact hebben op je time-to-market? Agile werken gaat je helpen, maar hoe start je daarmee?
  • DevOps: DevOps stelt bedrijven in staat om beter om te gaan met een voortdurend veranderende marktvraag, zoals de gevolgen van een pandemie. Andere voordelen van DevOps zijn schaalbaarheid, kostenoptimalisatie, continuïteit en compliance. Is jouw bedrijf klaar voor DevOps?
  • Cloud: van legacy naar continue innovatie, hoe doe je dat? Betrouwbare en schaalbare IT die fungeert als ‘business enabler’ in plaats van ‘business blocker’ is een essentieel onderdeel van iedere toekomstbestendige organisatie. Hoe migreer je naar de Cloud?
  • Data & AI: wil je jouw klanten een stap voor blijven in een wereld die allesbehalve voorspelbaar is? COVID-19 heeft online business een boost gegeven, met een dataexplosie als gevolg. Maar, hoe maak je optimaal gebruik van deze informatie?
  • Security: wanneer bedrijven aan een transformatie beginnen, richten ze zich vaak op het snel behalen van de voordelen van Agile, DevOps of Cloud. Maar hoe zit het met beveiliging? Hoe zorg je dat wet- en regelgeving het enthousiasme van je team niet om zeep helpt?

Na het lezen van dit whitepaper, weet je meer over het digitale verandertraject.

Redactie