Luister

Luister
0
4.8k
Channel: Innovatie

Dott: Steden verbeteren door groene mobiliteit voor iedereen beschikbaar te maken

De meeste grote steden in de wereld worstelen met mobiliteit. Stedelingen hebben dagelijks te maken met problematiek rond hun woon-werkverkeer, of ze nou vast staan in de file, geen plekje kunnen vinden in het OV of überhaupt de trein niet in kunnen omdat die te vol is. De dagelijkse files van LA en Peking zijn inmiddels beroemd (berucht?) en slechts enkele mazzelaars die vanuit huis werken of dichtbij hun werk wonen ontspringen deze dagelijkse dans.

Deze situaties zorgen ook voor het ontstaan van slimme en innovatieve mobiliteitsoplossingen zoals Dott. Dott is een shared mobility service die in verschillende grote Europese steden deel-e-steps aanbiedt. De missie van het bedrijf is om “steden te verbeteren door groene mobiliteit voor iedereen beschikbaar te maken.” 

Zo maakt startup Dott deelmobiliteit duurzaam in Europa

In deze aflevering van de podcast ‘Innovative Leaders by INFO’ gaat Remmert Stipdonk in gesprek met CEO en oprichter Maxim Romain over hoe het allemaal begon, opschalen, hun uitrolstrategie, Chinese lessen, hoe je het best mogelijke product maakt, verkeersveiligheid, hoe cultuur bij kan dragen aan het succes van je bedrijf en de toekomst van micro mobility.

Thema’s van deze podcast: 

  • Het ontstaan van Dott.
  • Opschalen & uitrollen.
  • Bedrijfscultuur als de basis voor succes.
  • De toekomst van micro mobiliteit.
Over de sprekers:
  • Remmert Stipdonk (host) is CEO bij INFO (voorheen info.nl). In de podcast ‘Innovative Leaders by INFO’ gaat Remmert elke maand in gesprek met inspirerende leiders en ondernemers die innovatie toepassen om het leven van mensen makkelijker en leuker te maken.
  • Maxim Romain (expert) is CEO en oprichter van Dott. Dott, een jonge startup gevestigd in Amsterdam en opgericht in 2018, wil steden groener en veel leuker maken door gedeelde micro-mobiliteitsdiensten (fietsen, e-scooters en meer) aan te bieden voor iedereen in Europese steden.
Benieuwd naar het verhaal achter deze startup? Luister de hele aflevering van de podcast Innovative Leaders by INFO.

Deze podcast is ook beschikbaar op Spotify en Apple Podcast en Google Podcast

Over de podcast ‘Innovative Leaders by INFO’

In de podcast ‘Innovative Leaders by INFO’ gaat Remmert Stipdonk (CEO INFO) in gesprek met inspirerende leiders en ondernemers die innovatie toepassen om het leven van mensen makkelijker en leuker te maken. Luister en wordt geïnspireerd door verhalen over innovatie en ondernemerschap.

Je bent klaar om te downloaden
Download

Remmert Stipdonk