0
3.1k

Drie best practices voor effectievere e-mailmarketingcampagnes in de reisbranche

Uit onderzoek van branchevereniging DDMA blijkt dat de open en click through rates van e-mailmarketingcampagnes in de Nederlandse reisbranche lager liggen dan bij andere sectoren. Deze casestudy beschrijft de drie best practices voor het verhogen van de effectiviteit van e-mailmarketingcampagnes:

  1. Het opbouwen van een kwalitatief goede database.
  2. Het versturen van relevante content.
  3. Het meten en optimaliseren van je e-mailmarketingcampagnes.
E-mailmarketing: de reisbranche versus andere sectoren

DDMA heeft het onderzoek naar de effectiviteit van e-mailmarketing uitgevoerd onder 2.136 reisorganisaties. In het eerste deel van de whitepaper worden de belangrijkste onderzoeksresultaten beschreven. Lees in de casestudy wat het verschil is tussen de reisbranche en overige sectoren op het gebied van de effectiviteit van e-mailmarketingcampagnes.

Een database met kwalitatief goede contacten

Het fundament van succesvolle e-mailmarketing is een database met kwalitatief goede contacten. Dit begint bij het verzamelen van relevante e-mailadressen. Hoe kun je als reisorganisatie op een effectieve manier relevante e–mailadressen binnenhalen? Door leadgeneratie-campagnes te ontwikkelen. Lees in de casestudy hoe HolidayCars.com, Campingnavigator en Vacanceselect dit hebben aangepakt.

Ook is het belangrijk om regelmatig een re-engagement campagne te draaien om je database op te schonen en de datakwaliteit weer te verhogen. Inactieve gebruikers beïnvloeden je e-mailmarketingresultaten op een negatieve manier, dit gaat ten koste van je verzendreputatie en verhoogt de kans dat je e-mails in de spambox belanden. De casestudy bevat een voorbeeld van een campagneflow voor een heractiveringscampagne.

Het ontwikkelen van relevante e-mailcampagnes

Tegenwoordig is personalisatie de belangrijkste succesfactor van een e-mailcampagne. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de consumenten gefrustreerd raakt door onpersoonlijke en niet relevante e-mails. Het is belangrijk om een digitale dialoog met je klant aan te gaan, deze dialoog voer je via e-mail. Lees in de casestudy hoe je dit doet.

Meten, analyseren en optimaliseren

De laatste en misschien wel de belangrijkste stap voor het optimaliseren van je e-mailmarketing is het meten en optimaliseren van je campagnes. Alleen door je campagnes te monitoren kun je weten wat wel of niet werkt en kun je je campagnes bijtijds bijsturen om je doelstellingen te behalen. Een dashboarding tool kan je hierbij helpen en bespaart je bovendien veel tijd. Enkele voordelen zijn:

  • Realtime visualisaties.
  • Geautomatiseerde rapportages.
  • Het koppelen van meerdere databronnen.
Over de auteurs

Deze casestudy is ontwikkeld door PI Marketing en Copernica. Samen zijn zij continu op zoek naar mogelijkheden om de performance op het gebied van database- en e-mailmarketing te optimaliseren.

Download het whitepaper

Wil je deze whitepaper bekijken?

Wil je deze whitepaper bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze whitepaper download...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt het document downloaden indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan Copernica. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming op ieder moment intrekken in overeenstemming met Copernica’s privacystatement. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in Emerce privacystatement.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Je download staat klaar!

Klik op de knop om het document te downloaden.

Michael Linthorst