0
14,1K

Het optimaliseren van je e-mailmarketingcampagne-proces

Marketing teams zijn steeds meer tijd kwijt aan het managen van e-mailmarketing campagnes en aansturen van de diverse afdelingen en leveranciers, maar die tijd is er vaak niet. Door het e-mail marketingcampagne-proces te optimaliseren voorkom je dat je e-mail in de inbox en niet de spambox beland.

De drie grootste uitdagingen in e-mailmarketing

Deze whitepaper beschrijft de drie grootste uitdagingen in e-mailmarketing en hoe je het e-mail marketing campagne proces efficiënter inricht. De whitepaper gaat in op:

  • Deliverability: hoe zorg je er voor dat jouw e-mail in de inbox beland en niet in de spam?
  • Database management: het verzamelen van nauwkeurige informatie over je klanten is lastig.
  • Segmentatie: hoe ziet segmentatie anno 2018 eruit?

Daarnaast bevat deze whitepaper een case van hoe uitgever New Skool Media het e-mailmarketing proces opnieuw heeft ingericht met de campagne management software van Basedriver.

Deliverability is een kritische succesfactor

Een goede deliverability is een belangrijkste succesfactor om je e-mailmarketingcampagne te laten renderen en je database te verrijken. E-mailclients bieden naast een gebruiksvriendelijke interface ook gebruikers de mogelijkheid om zich uit te schrijven zonder überhaupt een e-mail te openen. Lees in deze whitepapers hoe je de spambox ontwijkt.

Database management: het centraliseren van je klantdata

Hoe zorg je ervoor dat alle klantdata uit verschillende systemen samenkomt in één systeem? Door het bundelen van alle klantinformatie ben je nog beter in staat gepersonaliseerde nieuwsbrieven en e-mails te versturen en ben je relevanter voor je doelgroep. In de whitepaper worden een aantal tips opgesomd  om je eigen centrale database te bouwen.

Het maken van de juiste segmentaties

Voor een succesvolle één-op-één marketingstrategie is het op de juiste manier segmenteren van je database belangrijk. Tegenwoordig draait het om het raken van mensen, relevantie en een zo laag mogelijk aantal uitschrijvers. De whitepaper beschrijft een aantal praktijkvoorbeelden en hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Een nieuw campagne management proces bij New Skool Media

Het tweede deel van deze whitepaper gaat in op hoe New Skool Media eerder genoemde uitdagingen heeft aangepakt. De case gaat in op:

  • De doelstellingen van het Basedriver implementatietraject.
  • De data architectuur en het inrichten van de dataketen.
  • Het implementatieproces en de projectaanpak.
  • De behaalde resultaten en learnings.

Download het whitepaper

Wil je deze whitepaper bekijken?

Wil je deze whitepaper bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze whitepaper download...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan Basedriver. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming op ieder moment intrekken in overeenstemming met Basedriver’s privacystatement. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacystatement.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Je download staat klaar!

Klik op de knop om het document te downloaden.

Peter van der Schaar