Download

Download
0
2.4k
Channel: Innovatie

Elf industry experts over voice en spraakgestuurde search

Voice en spraakgestuurd zoeken is enorm complex en is daarom voor velen een lastig gespreksonderwerp. In dit eBook delen elf industry experts hun visie op voice en het gebruik van spraakassistenten als onderdeel van je marketingstrategie. De volgende elf experts komen aan het woord:

 1. Jay Bear (Convince & Convert)
 2. Greg Gifford (DealerOn)
 3. Wendy Weinstein Karp (W2K Consulting)
 4. Brendan King (Vendasta)
 5. Daniel Lemin (Convince & Convert)
 6. Rebecca Lieb (Kaleido Insights)
 7. Lee Odden (TopRank Marketing)
 8. Robert Rose (Content Marketing Institute)
 9. Mark Schaefer (Schaefer Marketing Solutions)
 10. Andrew Shotland (Local SEO Guide)
 11. Mathew Sweezy (Salesforce)
Zo gebruiken de experts nu en in de toekomst hun spraakassistent

Lees in het eBook onder anders wat de favoriete spraakassistenten zijn en welke vragen de experts zelf het meest aan hun Alexa, Siri of Google Assistant stellen. En hoe denken de experts dat spraakgestuurd zoeken zich in de komende jaren gaat ontwikkelen? Andrew Scotland – CEO en Founder – van Local SEO Guide verwoord het als volgt: ”Ik verwacht dat het zal toenemen, omdat veel van onze klanten nieuwsgierig zijn naar de invloed hiervan op SEO, en ik wil het nieuwste directe antwoord hebben voor elke verdomde vraag op aarde.”

Maar wat als hun spraakassistent een verkeerd antwoord geeft? Momenteel geef ik de stemassistent de schuld. Dat komt omdat niet veel bedrijven optimaliseren voor voice. Zodra veel bedrijven aan deze een optimale Voice-ervaring bieden, zal het de definitie van schuld veranderen, aldus Mathew Sweezey van Salesforce. Volgens Robert Rose van het Content Marketing Institute is het antwoord tweeledig: als het een op content (openingstijden, onbereikbaarheid en eventinformatie) gebaseerde vraag is, het bedrijf. Is de vraag meer contextueel van aard, dan de spraakassistent.

Lees daarnaast in het eBook wat volgens de experts gewenste functionaliteiten en zoekmogelijkheden zijn van hun spraakassistent. En hoe zij een nieuwe spraakassistent zouden noemen.

Jon Buss