0
3.3k
Channel: Innovatie

Hoe Europa’s meest succesvolle ondernemers technologie gebruiken om te groeien

Voor het starten van een bedrijf is het vinden van startkapitaal essentieel. Je kunt kiezen voor het investeren van je eigen vermogen of samen te werken met een investeerder. Het beheren van uitgaven is van groot belang voor bedrijven die willen groeien. Spend management technologie helpt je bij het beheren van je uitgaven en het in kaart brengen van je uitgavenpatroon.

“Het enige dat erger is dan eigen technologie hebben die alleen stof ligt te verzamelen, is zonder visie technologie gebruiken, gewoon om te laten zien dat je het hebt”
– Forbes

Unieke inzichten over het uitgavenpatroon van Europa’s snelstgroeiende bedrijven

Soldo heeft meer dan 250 ondernemers en investeerders van start-ups gevraagd naar hun uitgavenpatronen. De inzichten uit deze interviews zijn verzameld in deze whitepaper. Gebruik de inzichten als leidraad voor het ontwikkelen of optimaliseren van je spend management strategie. De whitepaper gaat in op:

  • Het belang van uitgavenbeheer voor zakelijk succes.
  • Het uitgavenpatroon van snelgroeiende bedrijven.
  • De beste tools voor financiële verantwoording.
Waarom is uitgavenbeheer zo belangrijk voor zakelijk succes?

Voor bedrijven die financiering nodig hebben, is het belangrijk om investeerders relevant kapitaal en bestedingsgegevens te tonen. Uit het onderzoek blijkt dat ondernemers die moeite hadden om investeringen binnen te halen, 35 procent aangaf dat dit te maken had met hun onvermogen om de financiële geschiedenis en voorspellingen in kaart te brengen. Lees in de whitepaper waarom uitgavenbeheer een kritische succesfactor is voor het behalen van de ‘North Star Metric’.

Kan de uitgavencultuur van een bedrijf echt beheerd worden?

Ook kan uitgavenbeheer gebruikt worden voor het werven en behouden van het juiste talent. Het ontwikkelen van een bedrijfscultuur waar medewerkers waarde aan hechten en zich gewaardeerd voelen, is daar een groot onderdeel van. Het gaat erom dat je werknemers over alles beschikken wat ze nodig hebben om gemotiveerd en geïnspireerd te blijven. Dit betekent dat ze gelukkiger zijn en dat je bedrijf productiever is.

Recente studies tonen aan dat onkostendeclaraties en vergoedingen een grote bron van frustratie zijn. Lees in de whitepaper wat de belangrijkste klachten van werknemers over het indienen van declaraties zijn. En lees ook waarom het digitaliseren van je uitgavenbeheer belangrijk is.

De financiële tools die je nodig hebt voor zakelijk succes

Tien jaar geleden was spend management software enkel beschikbaar voor grote bedrijven. Met de komst van de cloud en technologische vooruitgang zijn er nu oplossingen beschikbaar voor elk budget. Een belangrijk voordeel van deze moderne technologie is dat ondernemers en managementteams zich weer volledig kunnen concentreren op de groei van hun bedrijf. Lees in de whitepaper wat volgens Soldo de belangrijkste financiële tools zijn voor zakelijk succes.

Uitgavenstrategie: Besteed jij je geld aan de juiste dingen?

Uit het onderzoek blijkt dat zeventig procent van de ondernemers van start-ups aangeeft het makkelijk te vinden om fondsen te werven. Ongeveer 95 procent gaf aan dat ze het lastig vonden om te bepalen waar het nieuwe kapitaal in geïnvesteerd moest worden. Ongeveer een kwart van de respondenten gaf aan angst te hebben voor het nemen van de verkeerde beslissing. Alle oprichters hadden een gemene deler. Ze benadrukten allemaal het belang van het geven van prioriteit aan investeren in technologie en product ontwikkeling.

Wie is verantwoordelijk voor het uitgavenbeheer?

Het verantwoorden van uitgaven was een omstreden onderwerp in de enquete. De meeste oprichters waren het erover eens dat het in een vroeg stadium nodig was om een CFO of een Financieel Directeur in dienst te nemen, niet alleen om de financiën goed in de gaten te houden, maar ook om de oprichter zelf verantwoordelijk te houden. Lees in de whitepaper waarom het belangrijk is om een hiërarchisch evenwicht te bewaren tussen controle en uitgavenvrijheid.

Ook bevat de whitepaper een aantal quotes van ondernemers waarin ze vertellen waarin je vooral niet moet investeren en wat de vijf meest voorkomende investeringsfouten zijn.

Je bent klaar om deze whitepaper te downloaden
Download whitepaper

Carlo Gualandro