Bekijk

Bekijk
0
10,1K
Channel: Data

Hoe Interfood de datacultuur implementeerde en de besluitvorming onderbouwt met data

Is data het nieuwe goud? Elke organisatie zit op een enorme berg data, maar de belofte lost zich niet vanzelf in. Een datacultuur is onmisbaar, en die kan je niet zomaar importeren en zeker niet opleggen. De complete organisatie, van operatie tot board, dient dit uit te dragen. In dit webinar leer je hoe wereldwijde zuivelleverancier Interfood dit heeft aangepakt.

Interfood faciliteert de distributie van 1,1 miljoen ton zuivelproducten per jaar. De groep bestaat uit 14 kantoren verspreid over alle continenten en telt meer dan 330 werknemers. De accounts van Interfood zijn onder meer multinationals in de voedingsmiddelenindustrie en importeurs/distributeurs over de hele wereld.

Om deze accounts te voorzien van de beste producten en service, is kwalitatieve, betrouwbare en tijdige informatie cruciaal. Hierdoor wil Interfood een data driven organization worden. Dat is een zeer belangrijk onderdeel van de totale bedrijfsstrategie. Hoe ze dat hebben aangepakt? Lex van den Schoor, Business Information Manager bij Interfood, deelt voorbeelden en geeft praktische tips.

Dit webinar gaat in op

  • Hoe je een datacultuur creëert aan de hand van een datastrategie
  •  De raakvlakken van data en (systeem)integraties
  • Het versnellen van inzichten tussen verschillende afdelingen

Sprekers

  • Lex van den Schoor werkt als Business Information Manager bij Interfood en maakt onderdeel uit van het wereldwijde IT-team. In deze rol geeft hij leiding aan een team vol enthousiaste data- en processpecialisten. Elke dag werken ze aan nieuwe data-inzichten, procesverbeteringen en digitale innovaties. Lex heeft gestudeerd bij Avans Hogeschool en heeft een Bachelor in Bedrijfseconomie.
  • Krijn Schuurman – Host. Heeft een voorliefde voor innovatie, nieuwe technologie en dito businessmodellen. Vanwege zijn vermogen om complexe zaken begrijpelijk te maken, is hij een frequente gast op de tv en radio, waaronder BNR Nieuwsradio.
Log in of meld je gratis aan om te downloaden

Redactie