0
6.2k
Channel: B2B Digital

Hoe zorg je ervoor dat je succesvol bent in het ophalen van financiering?

Nieuwe markten betreden, het innoveren van producten en diensten, het aannemen van mensen of het doen van een overname. Als ondernemer ben je altijd bezig je bedrijf verder te brengen. Je ziet kansen, bent gedreven en wilt groeien. Maar groeien kost geld. En snel groeien vraagt om nog meer geld. Hoe zorg je er als ondernemer voor dat je de financiering van de groei van je bedrijf goed en tijdig regelt? Wat kun je vandaag doen als je morgen verder wilt groeien? Lees in deze whitepaper waar je als ondernemer rekening mee moet houden als je kapitaal wilt ophalen en wat je zelf kan doen om ervoor te zorgen dat financiers jou hun vermogen toevertrouwen.

Regel de financiering van je ambities tijdig

Deze whitepaper biedt handvatten en praktische tips voor ondernemers die willen groeien en daarvoor op zoek zijn naar financiering. Je krijgt antwoord op de belangrijkste vragen: Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in het financieringslandschap? Welke financieringsvorm is het meest geschikt is voor je bedrijf? Past vreemd vermogen bij het realiseren van je groeiambities? Wat moet je doen om succesvol een financiering op te halen?

Ook bevat de whitepaper twee praktijkvoorbeelden van leerplatform Drillster en marketplace Distri. In deze casestudies lees je wat hun learnings zijn bij het ophalen van een financiering.

Het financieringslandschap is sterk veranderd en kent nieuwe uitdagingen

Sinds de crisis van 2018 is het financieringslandschap sterk veranderd. Het krijgen van zakelijk krediet bij banken is minder vanzelfsprekend geworden. Banken willen zo min mogelijk risico nemen en zijn terughoudend in het financieren van MKB-bedrijven. De coronacrisis heeft de deur van banken voor MKB-bedrijven nog verder op slot gedaan. Lees in de whitepaper wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn binnen het financieringslandschap.

Nieuwe financieringspartijen veroveren de markt

De afgelopen jaren is het aantal financieringspartijen flink gestegen en de nieuwe spelers hebben een serieuze positie ingenomen in het financieringslandschap. Ook de overheid komt met een groot aantal initiatieven naar de markt om de Nederlandse ondernemers van kapitaal te voorzien. Lees in de whitepaper waardoor deze ontwikkeling is aangewakkerd.

Kritische investeerders, een kans of bedreiging?

In sommige gevallen is het simpelweg ‘te vroeg’ om vreemd kapitaal op te halen en zal de groei met eigen liquide middelen behaald moeten worden. Een startup hoeft bijvoorbeeld niet bij een private equity partij aan te kloppen en is een positieve cashflow een belangrijke vereiste voor het verkrijgen van een lening. Er wordt traditioneel gekeken naar historische data en resultaten uit het verleden.

Voor bedrijven die willen groeien lijkt vreemd vermogen als snel geen optie meer. Duidelijk is dat ondernemers nergens zomaar geld krijgen en investeerders kritisch zijn waar zij hun geld in investeren. Wat kan je nu doen om je kansen te vergroten voor het verkrijgen van financiering? Het antwoord op deze vraag lees je in de whitepaper.

Je bent klaar om deze whitepaper te downloaden
Download whitepaper

Vera van Kesteren