0
2.4k

Leadgeneratie in fashion, zo ontwikkel je effectieve e-mailmarketingcampagnes

Hoe kun je als fashionmerk of retailers op een effectieve manier e-mailadressen verzamelen en de cookiepool laten groeien? Deze casestudy biedt inzicht in hoe je als fashionmerk met leadgeneratie een kwalitatief goede e-maildatabase opbouwt en effectief communiceert richting je klant.

Succesvolle leadgeneratie in fashion

Het toepassen van leadgeneratie in fashion, hoe doe je dat? Deze casestudy biedt handvatten en praktische tips voor effectieve e-mailmarketing en gaat in op:

  • Een efficiënte werkwijze voor het ontwikkelen van leadgeneratiecampagnes.
  • De kwalitatieve- en kwantitatieve resultaten van leadgeneratie.
  • Het verschil tussen een joint venture en interne leadgeneratiecampagne.
Het verzamelen van e-mailadressen, gebruik deze kanalen

Inmiddels bieden Google AdWords en Facebook Advertising mogelijkheden voor het verzamelen van e-mailadressen. Voor marketeers biedt dit meer kansen om gerichter te adverteren en betaalde media toe te voegen aan hun één-op-één marketingstrategie.

Het e-mailadres is het betaalmiddel bij het invullen van een webformulier en is tevens de basis van e-mailmarketing. Het opbouwen van een kwalitatief goede e-maildatabase is een belangrijke vereiste voor effectieve leadgeneratie. Deze casestudy beschrijft hoe Manfield, Van Tilburg en CoolCat samen met Tailor Digital en Copernica een kwalitatieve e-maildatabase hebben opgebouwd.

Leadgeneratie in fashion

Wat is het verschil tussen een joint venture en interne leadgeneratiecampagne? Het verschil is dat een joint venture campagne een samenwerking is tussen één of meerdere partners en een interne leadgeneratiecampagne zonder partners is. Deze casestudy beschrijft de belangrijkste verschillen aan de hand van twee praktijkvoorbeelden:

  • De joint venture campagne van Manfield en Van Tilburg.
  • De interne leadgeneratiecampagne van CoolCat.

Naast de praktijkvoorbeelden bevat deze casestudy ook een voorbeeld campagneflow en een overzicht van de campagne assets.

De benchmark voor leadgeneratie in fashion

Tailor Digital heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met leadgeneratiecampagnes binnen de fashionbranche en deelt in deze casestudy de belangrijkste resultaten en learnings. Enkele voorbeelden zijn:

  • Zorg voor betrokken medewerkers.
  • Keep it simple: een gemakkelijk en herkenbaar proces.
  • Sluit nieuwe contacten uit van je standaard e-maildatabase.
Over de auteurs

Deze casestudy is samengesteld door Tailor Digital en Copernica. Tailor Digital is een online marketingbureau voor bedrijven in fashion binnen Nederland en België. Copernica is leverancier van de gelijknamige e-mailsoftware voor het ontwikkelen van e-mailmarketingcampagnes.

Download het whitepaper

Wil je deze whitepaper bekijken?

Wil je deze whitepaper bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze whitepaper download...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt het document downloaden indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan Copernica. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming op ieder moment intrekken in overeenstemming met Copernica’s privacystatement. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in Emerce privacystatement.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Je download staat klaar!

Klik op de knop om het document te downloaden.

Michael Linthorst