Download

Download
0
2.1k

Maak de businesscase voor template management

De inzet van een template managementplatform leidt na verloop van tijd tot een aanzienlijke productiviteitsverbetering voor eindgebruikers, je brandmanagement-team en IT-team. Dit blijkt uit het onderzoek ”The Total Economic Impact of Templafy” uitgevoerd door Forrester Consulting in opdracht van Templafy. Uit hetzelfde onderzoek blijkt ook dat een dergelijk systeem tot een tijdsbesparing van vier uur per week kan leiden en dat 95 procent van de betrokkenheid van IT wordt geëlimineerd na implementatie.

De verschillende ROI-factoren van een template management systeem

Kortom, voordelen genoeg. Echter hoe overtuig je jouw management van de toegevoegde waarde van een template management systeem? Deze whitepaper biedt handvatten voor het maken van de businesscase voor template management en gaat in op:

  • De verschillende ROI-factoren van een template management systeem.
  • Het opbouwen van een sterke businesscase voor een template management platform.
  • Hoe je draagvlak voor template management creëert binnen je organisatie.

Ook bevat de whitepaper een casestudy van Coloplast. In deze casestudy wordt beschreven hoe een template management systeem heeft geholpen bij het uitrollen van de nieuwe huisstijl. Daarnaast bevat de whitepaper een aantal handige hulpmiddelen om te toetsen of jouw organisatie klaar is voor template management.

De vier belangrijkste onderdelen van een business case voor template management

De whitepaper beschrijft de vier belangrijkste voordelen van template management. De beschreven voordelen bieden je houvast voor het maken van je businesscase. De whitepaper beschrijft de volgende voordelen:

  • Het besparen van resources: Template managementsystemen besparen tijd en geld door up-to-date content assets en het automatiseren van processen. Lees in de whitepaper hoe je jouw CFO overtuigd.
  • Performance monitoring: Dankzij statistieken en content tracking krijg je inzicht in de workflows van medewerkers. Deze informatie kun je gebruiken voor optimalisatie en het valideren van investeringen. De whitepaper beschrijft hiervoor vier manieren.
  • Het garanderen van documentcompliance: Een template management systeem zorgt ervoor dat je jouw document-ecosysteem effectief en efficient kunt management. Hierdoor hebben je werknemers toegang tot actuele, consistente en compliant content. Lees in de whitepaper wat de voordelen hiervan zijn.
  • Een toekomstbestendige IT-architectuur: Een template management systeem is een ‘Evergreen SaaS-oplossing’, dit maakt een schaalbare infrastructuur mogelijk. Lees in de whitepaper wat de voordelen van een evergreen template management systeem zijn.

Voor het selecteren van het juiste template managementsysteem is het belangrijk om verder te kijken dan de software zelf. Het is belangrijk om het hele proces onder de loep te nemen zodat alle ingrediënten voor succes aanwezig zijn.

Template management intern verkopen

In sommige gevallen ziet een managementteam niet direct de toegevoegde waarde in van investeren in updaten of vervangen van hun template management oplossing. Stem daarom je businesscase af op de strategische doelstellingen van je organisatie. Het is daarom belangrijk om de nadruk te leggen op hoe een (nieuw) template managementsysteem gaat helpen bij het behalen van deze doelstellingen.

Het sleutelwoord is ‘verwachtingsmanagement’. Het maakt niet uit welke manager je moet overtuigen, zorg ervoor dat je de verwachtingen duidelijk maakt ten aanzien van de tijd die nodig is om waarde te creëren en de vereiste inspanning die moet worden geleverd. Beloof niet te teveel maar ook niet te weinig.

De whitepaper beschrijft vijf praktische tips voor het intern verkopen van template management. Daarnaast beschrijft de whitepaper hoe je jouw CEO, CMO, CIO, CFO en CTO kunt overtuigen door in te zoomen op wat zij belangrijk vinden vanuit hun functie.

Simone van Beek - Heinen