0
7.7k
Channel: Marketing

Mobiele app ontwikkelen? Doorloop deze vijf fasen

In het derde kwartaal stonden er ruim twee miljoen app in de App store van Apple en 2,1 miljoen apps in de Google Play Store en deze aantallen blijven toenemen. Heeft jouw organisatie plannen voor het ontwikkelen van een mobiele app? Of ben je van plan om je huidige app te optimaliseren? Dan biedt dit eBook voldoende handvatten en praktische tips om het ontwikkeltraject vorm te geven.

Het ontwikkeltraject van een mobiele app

Dit eBook omschrijft de belangrijkste valkuilen bij het ontwikkelen van een mobiele app en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn tijdens dit traject. Het eBook gaat in op:

• De vijf fasen van het ontwikkeltraject van een mobiele app.
  • Zeven factoren die de ontwikkelkosten van een app beïnvloeden
  • De voor- en nadelen van native, hybrid en webtechnologie.
Mobiele app ontwikkelen? Doorloop deze vijf fasen

“Het werkt heel fijn als een opdrachtgever nauw betrokken is en in grote lijnen weet hoe het ontwikkeltraject verloopt. Zo kunnen we ons gezamenlijk volledig focussen op het ontwikkelen van de beste app” (Steven, developer bij Inspire). Het ontwikkeltraject van een mobiele app bestaat uit vijf fasen:

1. Onderzoek
  2. Concept
  3. Design
  4. Development
  5. Livegang

Het eBook omschrijft de stappen die in elke fase genomen worden. Ook bevat het eBook een handige procesplaat waar het ontwikkeltraject visueel is weergegeven.

Zo bepaal je het juiste budget

Het is één van de meest gestelde vragen bij het ontwikkelen van een mobiele app: ”Is mijn app te ontwikkelen binnen mijn budget?”. De benodigde investeringen is van veel factoren afhankelijk, het eBook beschrijft de zeven belangrijkste factoren die de ontwikkelkosten beïnvloeden:

1. De gewenste functionaliteit.
  2. Te ondersteunen apparaten en besturingssystemen.
  3. Het ontwerp van je mobiele app.
  4. Basistechnologie (native, hybride of webtechnologie).
  5. CMS of beheersysteem.
  6. Koppelingen met andere systemen.
  7. Informatiebeveiliging.
Welke basistechnologie kies je? De voor- en nadelen op een rijtje

Voor het ontwikkelen van een mobiele app heb je keuze uit drie soorten technologie: native, hybrid en web. Native apps zijn specifiek ontworpen voor één mobiel besturingssysteem, iOS of Android. Web apps draaien in de browser van je telefoon en zijn daarom op elk mobiel besturingssysteem te gebruiken. Wil je een combinatie van native en webtechnologie? Kies dan voor de hybrid technologie.

Het eBook bevat een handig overzicht waarin de belangrijkste verschillen worden vergeleken. Ook wordt per kenmerk een korte omschrijving gegeven. Dit helpt je bij het kiezen van de juiste basistechnologie voor jouw mobiele app.

Inhoud
  1. Voorwoord
  2. De aanpak: van idee naar succesvolle app
  3. Zeven factoren die de kosten beïnvloeden
  4. De voor- en nadelen van native, hybride en webtechnologie
  5. Aan de slag
  6. Leestips
Je bent klaar om dit e-book te downloaden
Download e-book

Floris Vlasveld