0
2.8k
Channel: B2B Digital

NextGen leader worden? Gebruik deze tips van Greenwheels, MiniBrew en Jumbo Tech Campus

De meeste succesvolle bedrijven van tegenwoordig hebben één ding gemeen: ze worden geleid door leiders die begrijpen dat een bedrijf, om te kunnen gedijen, zijn prestaties continu moet optimaliseren, op basis van de markt. Bij digital agency INFO noemen ze dit soort leiders en leiderschapsteams ‘NextGen leaders’. Deze whitepaper beschrijft best practices en praktijkvoorbeelden van Greenwheels, MiniBrew en Jumbo Tech Campus. De whitepaper gaat in op:

 • De acht kenmerken van NextGen leaders.
 • Hoe Greenwheels hun teams in staat stelt het bedrijf te besturen.
 • MiniBrew schalen zonder een innovatieve cultuur te verliezen.
 • Jumbo’s best practices: organiseren voor wendbaarheid.
Nieuwe organisatiestructuur: Van machine naar organisme

Voorheen lag de focus van bedrijven op een efficiency, de organisatie moest functioneren als een machine met een hiërarchische top-down structuur. In de 21e eeuw heeft de digitale revolutie echter enkele verstorende krachten teweeggebracht die niet alleen dit oude paradigma uitdagen, maar ook industrieën, economieën en samenlevingen transformeren.

Agile organisaties zijn de toekomst en zij maken de grootste kans om in het topkwartiel van de Organizational Health Index van McKinsey te komen. Ook bereiken agile organisatie een grotere klantgerichtheid, snellere time-to-market, hogere omzetgroei, lagere kosten en een meer betrokken personeelsbestand. NextGen leaders begrijpen deze dynamiek en weten dit te vertalen naar een moderne strategie.

De acht kenmerken van NextGen leaders (NGL)

Een NextGen leaders kun je herkennen aan acht kenmerken. Een NextGen leader:

 1. Heeft een duidelijke visie;
 2. Motiveert interne teams;
 3. Luistert naar de organisatie;
 4. Kent de waarde van snel falen;
 5. Stelt duidelijke grenzen;
 6. Past de gedeeld leiderschapsprincipes toe;
 7. Streeft naar transparantie;
 8. Heeft een sterke focus op innovatie.

Lees in de whitepaper wat elk van de kenmerken inhoudt en hoe de NGL’s van Greenwheels, MiniBrew en Jumbo Techcampus deze in de praktijk toepassen.

Praktijkcases van NextGen leaders: Greenwheels, MiniBrew en Jumbo Tech Campus

INFO interviewt in haar podcast ‘Innovative leaders by INFO’ NextGen leaders. Een samenvatting van de interviews van Greenwheels, MiniBrew en Jumbo Tech Campus staat in deze whitepaper. De volgende leiders komen aan het woord:

 • Andrew Berkhout (Greenwheels) over Mobility as a Service (MaaS), innovatie, leiderschap en hoe de Rotterdamse robuustheid Greenwheels naar grote hoogten duwde.
 • Olivier van Oord en Edwin Blom (MiniBrew) over de reis van MiniBrew van concept naar product, investeerders, NextGen Leiderschap en de toekomstige ambities van MiniBrew.
 • Anneke Keller (Jumbo Tech Campus) over de noodzaak voor een Tech Campus, de Jumbo-formule, agile werken, padvinders, fouten maken, het papieren kegelmodel en hoe de best practices van anderen de best practices van Jumbo worden.

Download het whitepaper

3383_Emerce_INFO-whitepaper-How-to-successfully-lead-an-agile-organisation v2

Wil je deze whitepaper bekijken?

Wil je deze whitepaper bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze whitepaper download...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt het document downloaden indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan INFO. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming op ieder moment intrekken in overeenstemming met INFO’s privacystatement. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacystatement.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Je download staat klaar!

Klik op de knop om het document te downloaden.

Remmert Stipdonk