Download

Download
0
1.4k
Channel: CMS

Praktische tips voor een succesvolle migratie naar Kentico 12

Sinds enige tijd is Kentico 12 beschikbaar. Deze CMS-oplossing overbrugt de (klassieke) kloof tussen marketing en IT. Marketeers willen de mogelijkheid om makkelijk en snel aanpassingen te kunnen doen aan de website om snel in te springen op kansen en marktontwikkelingen. Developers willen daarentegen de werking en continuïteit van het systeem garanderen. Die verschillende doelen willen nog weleens botsen. Een modern CMS – zoals Kentico 12 – kan je helpen bij het samenbrengen van de doelstellingen van je marketeers en IT-ers.

Alles wat je wilt weten over Kentico 12

Als je wilt migreren of upgraden naar Kentico 12 is het belangrijk om stapsgewijs te werk te gaan. Deze whitepaper biedt handvatten en praktische tips voor een succesvolle migratie naar Kentico 12. De whitepaper gaat in op:

 • Hoe Kentico 12 verschilt van eerdere versies.
 • De belangrijkste voordelen van Kentico 12.
 • Hoe je de migratie naar Kentico 12 aanpakt.

Lees daarnaast in deze whitepaper hoe Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) succesvol de migratie heeft gemaakt naar Kentico 12 en welke resultaten ze hiermee behaald hebben.

De verschillen tussen Kentico 12 en eerdere versies

De verschillen tussen Kentico 9, 10, 11 en 12 zijn in de whitepaper schematisch weergegeven. De belangrijkste verschillen zijn:

 • Meer focus op gebruiksvriendelijkheid.
 • Een efficiënter ontwerpproces.
 • Makkelijker in gebruik voor marketeers.
MVC-technologie: De innovatieve component van Kentico 12

In de nieuwste versie van Kentico wordt de moderne .NET Model View Controller (MVC) technologie geïntroduceerd. Met deze technologie wordt je ontwerp opgesplitst in drie delen:

 1. Datamodel (Model).
 2. Datapresentatie (View).
 3. Applicatielogica (Controller).

Door deze nieuwe technologie hebben veranderingen in de gebruikersinterface niet direct invloed op het datamodel en kan er parallel gewerkt worden aan ontwerp en functionaliteit. Dit heeft lagere kosten en kortere releasetijden als resultaat. Ook kun je met de nieuwe MVC Form Builder als marketeer zonder tussenkomst van je developers formulieren maken, plaatsen en wijzigen. Ook kun slimme formulieren maken, lees in de whitepaper hoe dit kan leiden tot een conversieverbetering.

Een succesvolle aanpak voor migratie naar Kentico 12

Hoe pak je de migratie naar Kentico 12 aan? De whitepaper beschrijft een zes-stappenplan voor het uitvoeren van een succesvolle migratie of upgrade naar Kentico 12:

 1. Maak een plan van aanpak met een heldere planning.
 2. Voer een quickscan van je huidige CMS-landschap uit.
 3. Maak een keuze tussen een upgrade naar Kentico 12 of Kentico 12 MVC.
 4. Inventariseer welke in-place upgrades je moet uitvoeren.
 5. Maak gebruik agile projectmethodiek om de migratie uit te voeren.
 6. Bepaal je vervolgstappen en plaats deze item op een product backlog.

Barry Loekenbach