0
23K
Channel: Marketing

Salarisonderzoek Nederlandse Online industrie 2024

Wat verdien je nu in welke functie? En wat vinden digital professionals eigenlijk belangrijk in hun werk?

Deze vragen en meer zijn reden voor Emerce en Berenschot om een grondig salarisonderzoek uit te voeren, waarbij ook is gekeken naar andere factoren die bijdragen aan werkplezier en -tevredenheid.

Het rapport geeft inzicht in salarisstructuren binnen verschillende functies. Het onderzoekt vaste bruto jaarinkomens, inclusief bonussen en andere extra’s, en presenteert het salarisbereik binnen diverse rollen. Opvallend is bijvoorbeeld dat 44% van de professionals aanspraak maakt op bonussen, waarbij team- en bedrijfsprestaties cruciaal zijn.

Er wordt inzicht gegeven in de tevredenheid over salarisontwikkeling en de arbeidsmarktpositie, waarbij factoren als functiewijzigingen, prestatiebeoordelingen, opleiding en economische omstandigheden worden meegenomen. Zo blijkt dat ondanks dat 70% van de respondenten een salarisstijging meldt, 41%, vooral jongere werknemers, zich onderbetaald voelt.

Verder wordt de impact van deze factoren op loopbaankeuzes en werkgeversvoorkeuren onderzocht, met specifieke aandacht voor de zorgen en tevredenheid van professionals. En nog veel meer.

Download dit rapport
Onderwerpen:
Salarissen
Secundaire voorwaarden
Werktevredenheid
Upgrade naar Emerce Premium om dit rapport te downloaden

Niels Achtereekte