0
6.5k
Channel: Marketing

Vijf onmisbare SEO-ontwikkelingen voor 2020

Vandaag de dag worden ruim 3,6 miljoen zoekopdrachten per minuut uitgevoerd en er zijn bijna twee miljard websites gepubliceerd op het internet. Een goede online zichtbaarheid is een belangrijke succesfactor om je te onderscheiden. Hoe zorg je voor een goede online zichtbaarheid in de wirwar van het wereldwijde web? Deze whitepaper beschrijft de vijf belangrijkste SEO-ontwikkelingen voor 2020.

De vijf belangrijkste SEO-ontwikkelingen voor 2020

Deze whitepaper biedt handvatten voor het verbeteren en behouden van een goede online zichtbaarheid. De beschreven SEO-ontwikkelingen kun je als leidraad gebruiken voor het ontwikkelen of optimaliseren van je SEO-strategie. De volgende vijf ontwikkelingen worden beschreven:

 1. Mobile-first index
 2. PWA: Progressive Web Apps
 3. AMP: Accelerated Mobile Pages
 4. Toepassing van JavaScript
 5. Structured Data

In het vervolg van dit artikel wordt kort stilgestaan bij elk van de ontwikkelingen.

1. Mobile-first index: Het belang van een voor mobiel geoptimaliseerde website

Het aantal mobiele zoekopdrachten is de afgelopen jaren explosief gestegen en om deze reden heeft Google “Mobile-First indexing” uitgerold. Hiermee neemt ook het belang van een voor mobiel geoptimaliseerde website toe. Belangrijk is om je mobiele pagina’s van evenveel content te voorzien als de desktop-varianten.

De whitepaper beschrijft de twee belangrijkste aandachtspunten van Mobile-first index en hoe je de zichtbaarheid van je (mobiele) website kunt verbeteren.

2. Progressive Web Apps (PWA): Het bieden van een optimale en cross-channel gebruikerservaring

Een PWA is breed inzetbaar, van een e-commerce tot een informatieve website en als vervanger van je native Android of iOS app. Maar is een PWA interessant en noodzakelijk? Dit hangt af van het type website, de gebruikte technieken en jouw doelgroep. Een belangrijk voordeel van een Progressive Web App is dat deze vindbaar is in de app stores en via zoekmachines zoals Google en Bing.

Lees in de whitepaper hoe je de gebruikerservaring van jouw business kunt verbeteren met een PWA. Ook beschrijft de whitepaper de belangrijkste misverstanden over het gebruik en ontwikkeling van Progressive Web Apps.

3. Accelerated Mobile Pages (AMP): Bliksemsnelle webpagina’s realiseren

Waar AMP-pagina’s voorheen voornamelijk werden gebruikt voor pagina’s met statische content zoals productpagina’s of blogs biedt het AMP-framework tegenwoordig ook mogelijkheden voor dynamische content. Lees in de whitepaper wat de belangrijkste voordelen en nadelen van Accelerated Mobile Pages zijn.

4. Toepassing van JavaScript: Een onmisbaar onderdeel van een moderne website

Consumenten verwachten een optimale en gepersonaliseerde gebruikerservaring, hierdoor is JavaScript een onmisbaar onderdeel geworden van websites. JavaScript stelt diverse functionaliteiten en dynamische elementen beschikbaar, maar brengt ook een aantal negatieve gevolgen met zich mee. Lees in de whitepaper wat deze gevolgen zijn. Daarnaast bevat de whitepaper een advies voor het gebruik van JavaScript.

5. Structured Data: Van keywords naar entiteiten

Structured data zorgt onder andere voor een betere rangschikking in Google en een betere zichtbaarheid op een bredere set zoektermen omdat Google het concept (entiteit) begrijpt. De kracht van structured data zit hem in het geven van context en het verbinden van webpagina’s. Hierdoor worden entiteiten en relaties tussen entiteiten kenbaar.

Wanneer Google het concept (entiteit) van je webpagina begrijpt kan Google bepalen of de webpagina past bij de zoekintentie van een Google gebruiker. Dit is waar de kracht van structured data ligt. Lees in de whitepaper hoe OrangeValley zelf structured data inzet.

Inhoud:
 • Inleiding
 • Samenvatting
 • Mobile-first index
 • PWA: Progressive Web Apps
 • AMP: Accelerated Mobile Pages
 • Toepassing van JavaScript
 • Structured Data
 • Next Steps
Log in of meld je gratis aan om deze whitepaper te downloaden

Catherine Minczeles