0
4.8k
Channel: Marketing

Zo speel je effectief in op Google’s March Core Update

In maart 2019 heeft een grote update plaatsgevonden in het algoritme van Google, de March Core Update. Hoewel Google dagelijks kleine updates doorvoert is het effect hiervan vaak weinig opvallend. Wanneer de zoekmachinegigant daarentegen een zogenaamde ‘core update’ uitvoert zijn de gevolgen daarvan direct zichtbaar. Maar wat zijn de effecten hiervan op je SEO? En hoe speel je effectief in op deze update? Deze whitepaper biedt handvatten en praktische tips en gaat in op:

  • De effecten van Google’s core update van 12 maart 2019.
  • Voorbeelden van het effect van de March Core Update.
  • Met welke strategie je het beste kunt inspelen op de update.
De effecten van Google’s March Core Update

Om te begrijpen wat de effecten zijn van Google’s core update van 12 maart 2019 is het belangrijk de Medic Update uit augustus 2018 weer even voor de geest te halen. Deze update leek met name gefocust op de manier waarop het Google algoritme content beoordeeld. Met name websites en platformen over medische zaken en gezondheid werden getroffen. Uit positioneringsdata van Smart Internet Media blijkt dat er een verband bestaat tussen de laatste twee core update van 2018 en 2019, de 2019-update lijkt er deels op gericht om de Medic Update terug te draaien.

Eén van de belangrijkste aspecten van de March Core Update is de de kwaliteit en relevantie van de content op je website of e-commerceplatform. Herbij gaat het niet enkel over de content op individuele pagina maar om de kwaliteit en relevantie van de content op je platform of website als geheel.

Voorbeelden van effecten van de March Core Update en Medic Update

De whitepaper bevat vier voorbeelden van positieverschuivingen binnen de top tien van specifieke zoekwoorden. Hierbij wordt het effect van de core updates uit 2018 en 2019 per zoekwoord met elkaar vergeleken. Lees daarnaast in deze whitepaper wat de effecten van de March Core Update zijn voor websites in de medische- en tuinmeubelenbranche.

Zo speel je effectief in Google’s core update van 12 maart 2019

Om succesvol in te spelen op de meest recente core update is het belangrijker dan ooit om je belangrijke pagina’s in te richten voor één zoekwoordthema en op basis hiervan relevante en unieke content te schrijven. Probeer daarnaast gebruik te maken van gevarieerde backlinks. Deze whitepaper beschrijft negen tips voor het schrijven van sterke webcontent en acht tips voor het gebruik van gevarieerde backlinks.

Download het whitepaper

Wil je deze whitepaper bekijken?

Wil je deze whitepaper bekijken?

Log in met je Emerce Account of vul het formulier in.

Meld je gratis aan

Voordat je deze whitepaper download...

Meld je gratis aan om Emerce video’s, whitepapers, rapporten en meer content te bekijken.

Gebruik minimaal 8 tekens, één hoofdletter, getal en speciaal karakter.

Je kunt het document downloaden indien je akkoord gaat dat je gegevens worden verstrekt aan Smart Internet Media. Deze kan je benaderen. Je kunt je toestemming op ieder moment intrekken in overeenstemming met Smart Internet Media’s privacystatement. Daarnaast zet Emerce je gegevens in de Emerce database en stuurt je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacystatement.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Al een Emerce Account? Log hier in.

Dit is premium content

Upgrade naar Premium en krijg onbeperkt toegang tot de beste artikelen, video’s en whitepapers van Emerce!

Je download staat klaar!

Klik op de knop om het document te downloaden.

Pim Razenberg