0
6.0k

Zo vergelijk je de verschillende aanbieders van DAM-software

Wat zijn de behoeften binnen mijn marketingorganisatie voor nieuwe Digital Asset Management (DAM) software? En hoe kies je de juiste oplossing? Als je op zoek bent naar een DAM-oplossing heb je waarschijnlijk al research gedaan naar alle mogelijke vendors. Deze whitepaper helpt je bij het vergelijken van verschillende aanbieders van DAM-software.

Het peilen van de DAM-behoeften van je organisatie

Het bepalen van de organisatiebehoeften is vaak het moeilijkste onderdeel van het selectieproces van nieuwe software of systemen. Voordat je aan de slag kunt met het vergelijken van verschillende systemen moet je eerst achterhalen:

• Waarom ben je op zoek?
  • Wat is het budget?
  • Wie gaat het systeem gebruiken?
  • Welke functionaliteiten zijn belangrijk?

In het eerste deel worden de acht belangrijkste vragen opgesomd voor het achterhalen van de organisatiebehoeften voor het selecteren van nieuwe DAM-software.

Hosting en licensing: cloud-based versus on-premise

Tegenwoordig zijn er twee soorten DAM-systemen op de markt, on-premise en cloud-based systemen. Beide systemen hebben voordelen en nadelen. Lees in de whitepaper wat de belangrijkste verschillen zijn en wat de belangrijkste voor- en nadelen van elk type systeem is.

De belangrijkste functionaliteiten van professionele DAM-software

Naast hosting en licensing moet een professioneel en modern DAM-systeem aan een aantal vereisten voldoen. De belangrijkste functionaliteiten zijn:

• Het systeem moet beschikking hebben over zoekfunctie.
  • In staat zijn om metadata te verwerken en de vereiste ondersteuning te bieden.
  • Ondersteuning bieden van verschillende bestandstypen, voor zowel tekstuele als visuele content.
  • Bestandsorganisatie: het samenvoegen en organiseren van bestanden in mappen.
  • Workflow management voor het stroomlijnen van processen tussen meerdere afdelingen en bureaus.
  • Gebruikersmanagement voor het beheren van de gebruikerstoegang en rechten.

Lees in de whitepaper wat de overige functionaliteiten zijn van een modern DAM-systeem.

Het bepalen van je budget

Een professioneel DAM-systeem is niet gratis en voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe DAM-oplossing is het belangrijk om een kostencalculatie te maken. De whitepaper bevat een overzicht van de belangrijkste kostenposten van een professioneel DAM-systeem.

Download whitepaper

Lodewijk de Vries