0
3.1k
Channel: Tech

Vier best practices voor data driven releasestrategieën

Als product owner in een e-commerce wil je snel en veilig nieuwe features vrijgeven, testen en optimaliseren op basis van de klantervaring en conversie. Hoe houd je het IT-team op afstand en hoe zorg je voor een efficiënt releaseproces? Deze whitepaper beschrijft vier belangrijke best practices ter ondersteuning van releases waarmee je als product owner voor het eerst real-time controle krijgt, zonder afhankelijk te zijn van IT.

Van lange sprint cycles naar een efficiënt productinnovatie-proces

We leven in een tijdperk van kleine marges en klantgerichte e-commerce. De noodzaak om door te gaan met het leveren van waarde gaat hand in hand met geconfronteerd worden met IT-knelpunten. Het technologielandschap is verouderd, feature releases zijn handmatig en foutgevoelig en de verwachte impact is lastig te bepalen.

Het ontwikkelproces van een nieuwe functionaliteit kost veel tijd en resources. De daadwerkelijke waarde wordt zichtbaar nadat deze is vrijgegeven en is gepubliceerd. De manier waarop je het releaseproces beheert heeft een direct impact op klanttevredenheid, de performance van je platform en omzet. Daarentegen staan je klanten niet stil en zijn altijd online. Zij verwachten een naadloze klantervaring. Hoe versnel je het productinnovatie-proces binnen je organisatie?

Vier best practices voor data driven release strategieën

Deze whitepaper beschrijft vier belangrijke best practices ter ondersteuning van releases waarmee je als product owner voor het eerst real-time controle krijgt, zonder afhankelijk te zijn van IT:

  1. Het verbeteren van de time-to-market (T2M) en time-to-value (TtV).
  2. Realtime controle over het releasen van nieuwe functionaliteiten.
  3. Het gebruiken van data driven release strategieën.
  4. Het verlagen van de impact van falende software.
Product owners in control bij het releases van nieuwe features

Nieuwe en innovatie technologieën zorgen ervoor dat niet alleen IT-teams enthousiast kunnen worden van software-innovatie en nieuwe functionaliteiten. Deze technologieën bieden product owners realtime inzicht in de impact van releases in productie. Dit zorgt er ook voor dat het oplossen van bugs slechts een geautomatiseerd proces is en kunnen experimenten makkelijk en snel worden uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat product owners de controle hebben over het ontwikkelen en vrijgeven van nieuwe features, zonder afhankelijk te zijn van IT.

Log in of meld je gratis aan om deze whitepaper te downloaden

Nico Vierhout