Download

Download
0
2.7k
Channel: Health

Vijf succesfactoren voor succesvolle zorginnovatie

Binnen veel zorgorganisaties is innoverend denken en doen nog niet de standaard. Digitale innovaties zijn onmisbaar binnen de health-sector om de zorg beter en goedkoper te maken. Het tempo waarin dit op dit moment gebeurt is traag. Dit terwijl er een keiharde noodzaak is om de zorg toekomstbestendiger te maken. Verwijzers, patiënten, leveranciers, directeuren en projectmanagers, ze hebben allemaal een mening. Wat vaak voor grote vertraging zorgt. Is dit meteen de kern van het probleem? Is innoveren in de zorg altijd complex? Of kan het ook anders, simpeler?

Zo kickstart je innovatie binnen jouw zorgorganisatie

Deze whitepaper biedt handvatten en praktische tips voor succesvolle zorginnovatie en hoe je nieuwe technologieën integreert in je innovatiestrategie. De whitepaper gaat in op:

 • Learnings uit de (zorg)praktijk.
 • Tips uit aanpakken en werkprocessen die innovatie binnen een zorgorganisatie bespoedigen.
 • Voorbeelden ter inspiratie, van succesvolle innovaties of implementaties binnen de zorg.
Technologie in de zorg is kansen grijpen

Om je zorgmedewerkers effectief te laten werken en meer tijd te laten besteden aan het leveren van goede zorg is digitale innovatie een belangrijke succesfactor. Digitale oplossingen scheppen kansen om goede en communicatie en data-uitwisseling tussen verschillende disciplines mogelijk te maken. Nieuwe technologieën zorg voor een continue stroom aan nieuwe mogelijkheden zoals Internet of Things, Smart speakers, VR/AR, zelflerende algoritmes en robotica.

Vandaag nog beginnen met innoveren? Gebruik deze succesfactoren als leidraad

Maar omarmt jouw organisatie nieuwe technologie? En hoe zorg je voor een innovatieve mindset? Lees in de whitepaper hoe je vandaag nog kunt beginnen met innovatie. De whitepaper beschrijft de vijf succesfactoren voor zorginnovatie:

 1. Keep it simple.
 2. Learning by doing.
 3. Werk samen: ketenbreed.
 4. Kies voor innoverende partijen die de zorg écht begrijpen.
 5. Steeds weer nieuwe kansen – blijf bij en experimenteer.

Daarnaast beschrijft de whitepaper praktijkvoorbeelden van hoe je digitale zorginnovatie succesvol toepast. Lees hoe er efficiëntere werkprocessen in de thuiszorg zijn ontstaan dankzij het Stoplicht concept van E-sites en  hoe je de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van ouderen verhoogt met sensoren, wearables en een Google Home apparaat.

Inhoud:
 • Technologie in zorg = kansen grijpen
 • Innoveren kun je leren
 • Inspirerende voorbeelden zorginnovaties
 • Geef goede ideeën ruimte

Roy Niemantsverdriet