Download

Download
0
6.2k
Channel: e-commerce

De belangrijkste succesfactoren voor een decemberproof webshop

In de weken voor Sinterklaas stijgt de gemiddelde wekelijkse omzet voor webwinkels met 31 procent. In totaal vindt meer dan 20 procent van alle online verkopen in Europa plaats in de kerst- en Sinterklaasperiode. Uit onderzoek van onder andere PostNL blijkt dat de gemiddeld hulpsinterklaas zijn inkopen vijf weken vooraf doet, een groot deel van deze inkoop worden online gedaan. Is je webshop decemberproof?

Maak je webshop decemberproof

In deze whitepaper vind je praktische tips en een checklist voor een succesvolle e-commerce aanpak van de feestdagen. Deze whitepaper gaat in op:

  • Het voorbereiden van je webshop op meer websitebezoekers.
  • De belangrijkste succesfactoren voor een decemberproof webshop.
  • Leuke decemberacties: verras je klant.
De belangrijkste succesfactoren voor e-commerce succes in december

De decembermaand is voor e-commerce bedrijven één van de belangrijkste piekmomenten. De dagen worden korter en de geur van zomerbloemen maakt plaats voor speculaas en kaneel. Dit is ook de tijd voor de sinterklaas- en kerstinkopen. Je kunt als webshop niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereidingen. Deze whitepaper beschrijft de belangrijkste succesfactoren voor e-commerce succes in december, waaronder:

  • Plan een aanloopperiode in bij je marketing- en e-commercepartners.
  • Stem de vormgeving van je webwinkel en landingspagina’s af op de sinterklaas- en kerstperiode.
  • Zet je kerst-bestsellers of de producten met het hoogste omzetpotentieel in de spotlight.
Verras je klanten met leuke decemberacties

Ook in december wil je klant verrast worden met leuke acties. Deze whitepaper beschrijft een aantal leuke decemberacties, waaronder:

  • Het perfecte cadeau: de tegoedbon.
  • Geschenkverpakkingen.
  • Advertenties en promoties in kerstsferen.

Ook is het belangrijk om je klanten de zekerheid te bieden om cadeaus die niet in de smaak vallen te retourneren met geld-terug-garantie. Dit geeft je klant een veilig gevoel.

Checklist: bereid je goed voor op de kerst

Ook bevat deze whitepaper een handige kerstchecklist met praktische tips voor een decemberproof webshop. Deze checklist bevat 36 aandachtspunten waar je op moet letten om het e-commerce potentieel van de feestdagen optimaal te benutten.

Anita Jonkers