Deel dit artikel
-

BNN met jongeren-tv achter de decoder

Chats tussen tv-kijkers, 'online spellen', door gebruikersgegenereerde kopij en live radio op tv. Het moet allemaal in de nieuwe digitale jongerenzender 101.tv van de Publieke Omroep zitten. Maar coordinator en eindredacteur BNN begint met herverpakt archiefmateriaal op 1 november, als de zender achter de decoder begint.

Begin volgende maand lanceert de Publieke Omroep het themakanaal 101.tv. De site is nog niet actief en verwijst door naar BNN.nl. Maar over drie weken is 101 behalve achter de decoder bij de kabelbedrijven te bekijken ook 24 uur per dag via het web te zien. Algemeen directeur Lucas Goes: "Het is pionieren. We moeten een heel andere, nieuwe manier van programmeren toepassen."

Over enkele weken maakt de Publieke Omroep bekend bij welke kabelbedrijven welke digitale themakanalen in het basispakket worden doorgegeven. Dan ook moet blijken hoeveel potentiële kijkers de digitale zenders hebben.

BNN is door de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep gevraagd de coordinatie en eindredactie van het kanaal te verzorgen. Maar een BNN-zender wordt het niet, aldus Goes. "Iedere omroep kan er aan bijdragen. De NOS levert nieuws en 3FM en de EO willen vanuit hun activiteiten onderdelen toevoegen."

In eerste instantie zal de zender gerecycled materiaal uitzenden. Goes suggereert programma´s als Spuiten en Slikken, BNN @Work en De Lama´s. Die worden in kleine blokken geknipt en herverpakt tot kortere uitzendingen dan het oorspronkelijke materiaal. "Een gevarieerde en fragmentarische programmering. Er zal ook muziek te zien zijn, maar het wordt geen MTV of TMF. Dat willen we niet. Dat kunnen we niet."

Technisch gezien is de digitale tv-omgeving voorbereid op interactie met en tussen gebruikers. Ze kunnen via het scherm chatten of spellen spelen. Die functies worden aan het kanaal toegevoegd in het eerste kwartaal van 2007, in de avonduren en ´s nachts.

De omroep heeft 6 nieuwe werknemers aangetrokken van rond de 20 jaar. Onder begeleiding van 2 oudere BNN´ers verzorgen zijn de nieuwe, digitale programmering van 101.tv.

Nederland4.nl toont een overzicht van de huidige digitale themakanalen van de Publieke Omroep.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond