Deel dit artikel
-

Omroep.nl met mobiel regionieuws en 06 tv-gids

De papieren televisiegids krijgt er een concurrent bij nu Omroep.nl een mobiele website lanceert. Daarin staat behalve een actuele tv-gids en kijktips ook actueel landelijk en regionaal nieuws.

Gisteren opende de Publieke Omroep twee mobiele websites, een voor Radio 1 en een van omroepportaal Omroep.nl. Omroep.nl/mobiel geeft toegang tot tv- en radiogidsen en het actuele nieuws van Radio 1. Op de site van laatstgenoemde Radio1.nl/mobiel staat ook sportnieuws en weer- en verkeersinformatie.

In een toelichting laten de omroepen weten: "Ook de sites van de televisienetten en de sites van de overige radiozenders worden in 2008 mobiel toegankelijk gemaakt."

Een gestaag groeiend aantal populaire websites opent hetzij een mobiele website, hetzij een downloadbare applicatie. Sinds vorig jaar kunnen bezoekers van cultuurfestival Lowlands het programma via een mobiele gids raadplegen. En sinds kort kunnen, bijvoorbeeld, klanten van Pathé-bioscopen mobiel trailers bekijken en kaartjes boeken en Gouden Gids-gebuikers mobiel bedrijven en personen zoeken.

Ilse Media exploiteert met de PDA-versie van Nu.nl een van de grootste mobiele portalen. De site verwerkt maandelijks circa 150.000 bezoekers die ongeveer 2 miljoen pageviews opvragen.

De Nederlandse mobiele telecomaanbieders bieden allen reeds flat fee mobiel internet-abonnementen. T-Mobile Nederland zei onlangs dat het 120.000 klanten op zijn goedkoopste flat fee-internetabonnement heeft.

Deel dit bericht

2 Reacties

mich

papieren tvgids krijgt geen concurrent, gids is alleen voor Ned1,2,3 😉

GeMulder

Ziet er goed uit; zullen we zeker aan regionieuws.mobi toevoegen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond