Deel dit artikel
-

Telegraaf-overnames op online carrièremarkt

Telegraaf Media neemt uitgeverij Nobiles Media over en koopt de aandeelhouders achter YourFuture.tv, Scholieren.tv en het Sp!ts Careerevent uit. De uitgever wil zijn positie op de starters- en young professionals-markt verstevigen.

Afgelopen vrijdag rondde Telegraaf Media Nederland de overname af van Nobiles Media, uitgever van Nobiles in online- en printversies en organisator van carrièredagen.

Het 19 jaar oude Nobiles Media richt zich op HBO’ers en academici die hun eerste baan zoeken in de techniek of ICT of economische of juridische beroepen.

Nobiles Media komt, organisatorisch gezien, te vallen onder BasisMedia. Dat is de uitgever van onder meer dagblad Sp!ts en het vorig jaar overgenomen Carp.

In aanvulling op Nobiles Media verstevigt Telegraaf Media zijn portfolio op de online carrièremarkt met twee andere overnames. Het bedrijf koopt de resterende aandelen in de joint ventures Info Pinnacle BV en Smart Events BV. Daarin had de uitgeverij reeds belangen van 50 procent.

Info Pinnacle exploiteert onder meer YourFuture.tv en Scholieren.tv, sites waar bedrijven met videopresentaties hun toekomstige groep werknemers toespreken. Smart Events is het bedrijf dat met Spits onder meer de Spits Careerevent organiseert.

Bron foto: wili hybrid (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Kabouter Plof

hoe past dit nu binnen de totale strategie van TMG? wat zijn de doelstellingen van TMG, op welke termijn zijn deze aankopen ge-integreerd binnen TMG? kunnen we meer aankopen verwachten als nu dus blijkt dat TMG niet in staat is om zelf initiatieven succesvol op te zetten?

Frank

Oude media Nobiles

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond