Deel dit artikel
-

Duitse Adlink neemt NetPlus over

Het bureau voor online advertising NetPlus is overgenomen door het Duitse Adlink . De overnamesom is niet bekend gemaakt, en is bovendien nog afhankelijk van de prestaties van Netplus dit jaar. Netplus, een afsplitsing van het bureau Netlinq, verwacht met steun van het kapitaalkrachtige Adlink snel nieuwe klanten en een groter marktaandeel in Nederland te krijgen.

NetPlus is opgericht vanuit Netlinq en daarna verzelfstandigd. Het bureau heeft klanten als Skyradio, SBSNet en @home. NetPlus zegt dat het klantenbestand goed is voor ongeveer vijftig miljoen pageviews per maand.

De overname van NetPlus wordt in contanten betaald, maar ook deels in aandelen. De overnamesom is niet bekend gemaakt en wordt uiteindelijk nog bepaald op basis van de resultaten van NetPlus dit jaar. De markt voor online advertising is verslechterd, maar volgens managing director Maurice Pothof zal dat niet negatief uitpakken voor de overnameprijs. "De afgelopen twee maanden hebben we boven verwachting gepresteerd. We krijgen nog steeds nieuwe klanten. Straks krijgen we waarschijnlijk ook klanten uit het netwerk van Adlink die op Nederlandse sites willen adverteren. Dat betekent extra omzet."

Het Duitse Adlink, dat aan de Frankfurter Neuer Markt genoteerd staat, heeft een netwerk van 525 sites. Volgens het bedrijf genereert dat netwerk maandelijks 870 miljoen pageviews . Adlink heeft na de overname van NetPlus vestigingen in elf Europese landen.

Pothof: "De belangrijkste reden om het bedrijf te laten overnemen is dat we nu onderdeel zijn van een groot netwerk, dat maakt het gemakkelijker om nieuwe klanten te werven. Bovendien zorgt deze schaalgrootte ervoor dat het gemakkelijker wordt om de kosten voor technologie op te brengen." Pothof noemt Adlink een kapitaalkrachtig bedrijf. "Ze hebben rond de 160 tot 170 miljoen gulden in kas." Pothof verwacht dat Adlink zich sterker zal gaan manifesteren via NetPlus op de Nederlandse markt, waar NetPlus voorlopig onder eigen naam zal blijven opereren. Bedragen die daarvoor beschikbaar zijn gesteld kan Pothof nog niet noemen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Leon Wittenberg

Heren en Dames van het NetPlus Team Gefeliciteerd! met deze stap voorwaarts. Leon Wittenberg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond