Deel dit artikel
-

15 duizend reacties op Emerce.nl

Lezers van Emerce.nl hebben inmiddels vijftienduizend maal gereageerd op artikelen die op de site zijn gepubliceerd. Het aantal reacties is daarmee in ruim een jaar tijd met de helft toegenomen, in februari 2002 telde Emerce nog tienduizend reacties.

Sinds 1999 biedt Emerce lezers de mogelijkheid om direct een reactie te plaatsen op een nieuwsbericht of artikel. Deze functie van de site sloeg aan en het aantal reacties groeit snel. In februari 2002 telde de site nog tienduizend reacties, in ruim een jaar tijd is dit aantal met de helft toegenomen.

Het plaatsen van reacties op artikelen werd eind 2001 uitgebreid met de mogelijkheid om lezers opinie-artikelen te laten plaatsen op de site. Vijftig lezers schreven tot op heden een artikel aan de hand van een stelling, waaronder (toenmalig) PvdA-kamerlid Rik Hindriks , Hans Pérukel (voorheen betaalprovider OTS) en Jeroen de Bakker van webbureau Qi.

Een forum heeft naast zijn voordelen ook enkele risico's. De lezer die graag met naam en e-mailadres wil reageren loopt het gevaar dat zijn e-mailadres later van de site wordt gehaald door bedrijven die deze mailadressen gebruiken voor het toezenden van spam. Emerce kan hier weinig aan doen. Er zijn wel enkele trucjes om problemen met spam te voorkomen. Wie toch bereikbaar wil zijn voor andere lezers kan het @-teken door de tekst 'at' vervangen. De speurende robotjes van spammers zijn daarmee op een dwaalspoor gebracht.

Een ander risico is dat er op het forum zwaar beledigende reacties gepubliceerd kunnen worden. Voordat een reactie gepubliceerd wordt bekijkt de Emerce-redactie de inzending. In de loop der jaren is de drempel voor publiceren hoger komen te liggen. Onnodig kwetsende opmerkingen worden om die reden niet geplaatst of weggelaten uit de tekst, mocht deze voor de rest nog wel een inhoudelijke toevoeging zijn.

De vijftienduizendste reactie op Emerce.nl staat op naam van Chefren Hagens (E-Knip) en is een reactie op het artikel 'De grote IP-atlas'. De reactie is vorige week donderdag om 19.01 verzonden.

Deel dit bericht

14 Reacties

Sacha Prins

Dat kon natuurlijk niet missen. Overgens ben ik benieuwder hoeveel procent van alle reacties van dhr. Hagens afkomstig is (niet het aantal reacties, maar het volume). Het zou me niks verbazen als dat in de procenten loopt. Hoedanook, proficiat Chefren!

Maarten

Dat is interessant nieuws. Ik snap niet waarom Emerce niets tegen het misbruiken van e-mailadressen kan doen: je kunt het e-mailadres toch ook gewoon helemaal niet bij de reactie plaatsen? Dat doen vergelijkbare sites, zoals Webwereld, ook niet. Ik zie in het publiceren van adressen geen toegevoegde waarde, integendeel.

Nils

Dat Chefren nou net de 15 duizendste reactie moest plaatsen zeg! Statistische gezien hab hij natuurlijk de meeste kans :). Zelf zit ik tegenwoordig meer op http://www.higherlevel.nl daar zijn ze in een jaar tijd de 16 duizend postings ruim gepasseerd (zonder passend feestje overigens. Greetz,Nils

chefren

Dames, heren, die 15000 is puur toeval of een keuze van de redactie. Ik heb voorzover ik weet de afgelopen weken alleen die ene keer min of meer bij toeval iets gepost. Vorige week vroeg ik de redactie waarom de langste discussie ooit <a href:" http://www.emerce.nl/archives/nieuws/Technology/14871.html"&gt; Advertenties blokkeren steeds populairder</a> discussie was geblokkeerd. Anton van Elburg gaf aan dat blokkeren zeker niet het geval was, dat er technisch vermoedelijk iets gefixed moest worden (en ik kijk net, het is gefixed) ik keek toen nog wat rond en postte een bijdrage, die hele teller heb ik niet bewust gezien. Ik heb toen trouwens voorgesteld om R. Wieser een prijs te geven vanwege zijn reactie aan Sacha: <a href =" http://www.emerce.nl/archives/nieuws/Technology/14871.html#1014878"&gt; Laten we het "orgelman" voorbeeld nu eens wat meer handen-en-voeten geven</a>. In mijn ogen vrij duidelijk de aardigste reactie van de afgelopen tijd. Ik gaf aan daar wel een jaarabonnement E-knip voor te willen sponsoren. Ik heb ook aangegeven dat het best kon dat er nog meer van zulke opmerkelijke bijdragen zijn geweest en dat ik tot 3 abonnementen wil gaan.

Kasper Katje

Haha, prachtig dit, hij is er inderdaad ook de geknipte persoon voor. Emerce in ieder geval gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal en ik hoop dat we dit niveau van posts weten vast te houden.

Larry Lizzard

Het lijkt mij de verantwoordelijkheid van Emerce om emailadressen zo aan te passen dat zoekrobots die ze voor spam doeleinden gebruiken ze niet kunnen herkennen! Zo moeilijk is dat niet.

Sebastiaan

Wellicht is er een soort 15.000-is-te-veel-bug in de software geslopen: Op de voorpagina:  12 "Kwaliteit webwinkels laat te wensen over" In het artikel:  Lees reacties (10) En als je gaat tellen, dan zijn het er ook slechts 10, maar ik weet zeker dat ik een 11e heb ingezonden. Overigens zou het wel leuk zijn als de heren en dames van de redactie ook op zon- en feestdagen de site zouden bijhouden en in ieder geval de reacties zouden valideren. Dat past wel bij de 24-uurs doelgroep. Wat betreft het spammen… een berichtje op Emerce en je mailbox zit vol!

Koos Koets

Congrats Chefren!Wat betreft het voorkomen van spam, dat kan elke kneus nog wel oplossen, zelfs een simpel scriptje houd de mailbots makkelijk voor de gek: script type="text/javascript">function do_mail(link) {  var name = 'koos'; var domain = 'hotmail.com'; link.href = 'mailto:' + name + '@' + domain; }</script…<a href="meelmij.html" onclick="do_mail(this)">Meel Mij!</a>

chefren

Tsja, ik heb er al heel lang geleden eens met de redactie over gemailed, dat het nogal eenvoudig is om zo'n e-mail adres te versluieren door het in een plaatje te zetten of wat dan ook. (Koos voorbeeld kwam niet helemaal uit de verf maar ik ben het eens dat er tal van oplossingen zijn). Deze site staat behoudens wat grafische wijzigingen eigenlijk al nagenoeg vanaf het begin stil kwa technische ontwikkelingen. Grappig genoeg is dat gepubliceerde email adres en de spam die daaruit voortkomt bij mijn weten dat wat de notabene gratis schrijvers het ergelijkste vinden. Volgens mij zijn er tal van mensen die het gratis willen oplossen, ik in ieder geval wel.

Sebastiaan

De techniek is inderdaad aan wel hard aan verbetering toe. Daarnaast heb ik het gevoel dat de spirit er een beetje uit is. Echt spannende artikelen mis ik de laatste maanden. Bij hun ingeslapen bannerverkoper Webads hebben zij ook andere zaken aan het hoofd dan Emerce te pushen. De feestjes die de mensen van Emerce organiseren wijzen echter nog wel op leven in de brouwerij. Wellicht is de redactie de laatste tijd drukker bezig om brilliante concepten uit te werken? Ik ben nieuwsgierig, want tot op heden ben ik geen serieuse Nederlandse concurrent tegengekomen van deze nieuwsmix. Kan iemand van Emerce een update geven?

Koos Koets

Het scriptje kwam inderdaad niet helemaal goed uit de verf ;) Kwam er eigenlijk op neer dat je even het username voor de @ en het domein in 2 losse variablen zet, en deze in het scriptje aan elkaar plakt. Mailbots lurken namelijk via een geeikte manier naar mail adressen en daar helpen dit soort trucjes voldoende tegen. Wat betreft technologische ontwikkeling, tjah Chefren ik denk dat dat moeilijk oordelen is, ik ken het redactie systeem niet, maar moet zeggen dat ik aardig tevreden ben over Emerce, site werkt lekker snel en alle overbodige toeters zijn weggelaten. Waar ik me wel aan erger is dat bepaalde reclames als nieuwsitem worden gebracht zonder dat het bekent is of er door de producent voor wordt betaalt. Betaalde advertorials prima, maar hou het overzichtelijk en transparant. ————————————————–redactie Emerce:Emerce is nog nooit betaald voor redactionele aandacht.

Koos Koets

Nou dat stukje van die Psion Revo Plus lijkt verdomt veel op een advertorial, mocht dat het niet zijn dan kunt u dit soort lauwe reviews beter achterwege laten. ———————redactie Emerce:bedankt voor de tip

ww-er

Gezien het aantal nieuwe economie mensen dat in de ww zit zullen we de 20.000 ook wel snel gaan halen. Ach, ik vermaak me wel af en toe op emerce.nl kijken, nu.nl lezen, kopspijkers online kijken en wat doelpunten op doelpunten.nl downloaden.

Sebastiaan

Uit ervaring weten wij dat ze bij Emerce geen geld voor redactionele stukken aanvaarden… althans… bij ons niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond