Deel dit artikel
-

1 miljard dollar voor ’10 minuten tv’

Jeffrey Katzenberg, bekend van animatiestudio DreamWorks, heeft 1 miljard dollar opgehaald voor zijn NewTV-streamingdienst. Die zal zich onderscheiden door video’s die niet langer dan 10 minuten duren.

Even opmerkelijk is dat Katzenberg financiering heeft gekregen van nagenoeg alle grote Amerikaanse producenten als Walt Disney, 21st Century Fox, Metro Goldwyn Mayer, NBCUniversal, Sony Pictures Entertainment, Viacom en Warner Media. Ook Alibaba heeft geld in het kanaal gepompt.

NewTV wordt geen YouTube met user generated content, maar een kanaal met eigen gemaakte producties. Net als Netflix moet een abonnement worden afgesloten.

Katzenberg (1950) stond in de jaren tachtig en negentig aan het hoofd van Disney Studio’s. Nadien richtte hij samen met Steven Spielberg en David Geffen het productiebedrijf DreamWorks op.

Het nieuwe bedrijf is met zeven werknemers nog een lilliputter. Meg Whitman, de voormalige CEO van eBay en HP, gaat NewTV leiden.

Katzenberg kan in 2019 wel concurrentie verwachten van zijn voormalige werkgever. De streamingdienst van Disney gaat eind dat jaar de lucht in. Naast Disney-films en -series wordt content van Marvel, Star Wars en Pixar-films verwacht.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Zie niet in waarom het een succes zou kunnen worden. Misschien zit ik er wel naast. Er is iig veel concurrentie van YouTube, Netflix en vele andere ook nog lokale diensten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond