Deel dit artikel
-

1 miljard gebruikers voor Instagram, gaat concurrentie aan met YouTube

Instagram is door de grens van 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers gegaan. In september 2017 stond de teller nog op 800 miljoen. Ook is vandaag een nieuwe videodienst IGTV gelanceerd.

Met de 1 miljard gebruikers is de Facebook dochter gemiddeld met 5 procent per kwartaal gegroeid, tegen 3,14 procent voor Facebook zelf en 2,1 procent voor rivaal Snapchat.

Het grotere bereik trekt ongetwijfeld meer adverteerders aan. eMarketer schat dat Instagram dit jaar alleen al 5,48 miljard dollar aan advertenties binnensleept.

Instagram maakte de cijfers zojuist bekend tijdens een presentatie in San Francisco, waar ook werd aangekondigd dat gebruikers voortaan video’s kunnen insturen van maximaal 1 uur. Tot nu toe gold een limiet van 1 minuut.

IGTV, zo heet de nieuwe dienst, is voor iedere gebruiker beschikbaar, niet alleen beroemdheden. Daarmee gaat Instagram de concurrentie aan met YouTube.

Door naar links of rechts te vegen wordt extra content zichtbaar gemaakt, en gebruikers kunnen ook commentaren plaatsen.

De nieuwe functionaliteit is beschikbaar in de Instagram app en via een aparte app, die volledig afgestemd is op het bekijken van video’s op de mobiele telefoon. Video’s spelen automatisch af.

Deel dit bericht

5 Reacties

Rick - LEQUAL BV

Dit zal nog wel even doorgaan zo verwacht ik. Alles naar het Facebook imperium!?

Gerrit - WebClip2Go - WebClip2Go

Video groeit hard, nu moeten de productiekosten omlaag! Met kleinere doelgroepen en kleinere budgetten toch hoogwaardig video maken is een uitdaging. Met je telefoon een leuk videoclipje maken is geen oplossing voor de serieuze adverteerder.

Piet

Haha die gerrit.

Die probeert de meest gare applicatie te promoten op de meest kinderlijke manier. Dit soort spam gaat jou echt niet helpen hoor. Gekke gerrit.

Gerrit - WebClip2Go - WebClip2Go

@Piet: Dank voor je subtiele reactie. Gekke Gerrit hoor ik al vanaf de kleuterschool, had ik niet verwacht op een forum voor volwassenen. Meest gare applicatie? Ik daag je uit, kom het eens bekijken voor je een oordeel vormt 🙂

Jeffreu - Vcreations webdesign BV

Heeft deze update opgeleverd wat ervan gedacht werd? Ik denk zelf niet dat Instagram een direct concurrent is van Youtube. Youtube gebruikt men toch voor hele andere doeleinden. Daar zoekt men gericht naar content. Insta pusht die content. Anyway, ik ben toch benieuwd naar de resultaten hiervan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond