Deel dit artikel
-

1 miljoen dollar voor studentenplatform HousingAnywhere.com

HousingAnywhere.com, het platform dat studenten die in het buitenland gaan studeren aan een kamer helpt, heeft 1 miljoen dollar opgehaald. Het is de tweede grote investering voor de Rotterdamse startup, die is opgezet door een alumni van Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit (RSM). Het concept wordt inmiddels al in 155 steden en 21 landen toegepast.

HousingAnywhere.com is een platform waar studenten hun eigen kamer te huur kunnen zetten, terwijl ze er tegelijkertijd een kamer kunnen vinden in de stad waar ze gaan studeren. Ook helpt het platform internationale studenten die tijdelijk in een ander land gaan studeren.

De nieuwe investeringsronde werd geleid door henQ Invest samen met twee andere fondsen. Zij nemen ook een klein belang in het bedrijf.

HousingAnywhere.com wil naar eigen zeggen het grootste internationale student-to-student kamerplatform worden. De Europese Unie heeft onlangs een budget van 15 miljard euro uitgetrokken voor het Erasmus+ programma, waarbij studentenmobiliteit centraal staat. Als gevolg hiervan zal een vijfde van de Europese studenten minstens een deel van de opleiding in het buitenland volgen.

HousingAnywhere.com heeft een samenwerking met universiteiten van Rotterdam, Parijs, Barcelona, Stockholm, Los Angeles en São Paulo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond