Deel dit artikel
-

1 miljoen euro voor blockchainplatform affiliate marketing

De Amsterdamse startup Attrace heeft in een private sale 1 miljoen euro binnengehaald van investeerders voor een marktplaats voor affiliate marketing op basis van blockchaintechnologie. Uitgevers en sitebeheerders kunnen via het systeem rechtstreeks afspraken maken met adverteerders.

De Attrace-blockchain registreert iedere klik, lead of verwijzing, wat de transparantie moet vergroten. Er kunnen zesduizend kliks per seconde worden geregistreerd. De startup ontwikkelt de blockchain op Golang, een nieuwe programmeertaal gebouwd door Google.

Volgens CEO Erwin Werring heeft het gebrek aan transparantie op dit moment een remmende werking op de globale groei van affiliate marketing (white paper).

Momenteel is de affiliate markt in Nederland goed voor zo’n 150 miljoen euro per jaar. De ontwikkeling van de affiliate markt begon twintig jaar geleden en is stilaan uitgegroeid tot een bedrijfstak waar wereldwijd jaarlijks 12 tot 13 miljard dollar in omgaat.

Hoewel intermediairs worden buitengesloten, zal het platform zeker niet gratis zijn. Attrace zal ongeveer 0,5 procent commissie rekenen, tegen 25 procent nu via bestaande kanalen. Werring noemt de lagere commissie al een ‘game changer op zichzelf’, maar zeker niet het belangrijkste pluspunt. “Wij zien de transparantie als het grootste voordeel.”

Werring verwacht geen sterke concurrentie. Er zijn volgens hem vier partijen “die wat met blockchain in affiliate marketing doen, maar dan heb je het over een slim contractje op basis van Ethereum. Ze lossen het eerder geschetste probleem van de olifant in de kamer niet op.”

Het bedrijf is opgezet door ervaren ondernemers uit onder meer de fintech. Werring is bijvoorbeeld medeoprichter en CEO van LinkBundle. Lennard Zwart is vooral bekend van CloudVPS en Marius Jansen is al twee jaar CMO van Deribit.com.

Het platform zou eind dit jaar operationeel moeten zijn. Deze zomer volgen voor verdere financiering nog twee ICO rondes, die voor alle investeerders is op 12 juli. Bij een Initial Coin Offering wordt een eigen munt uitgegeven, waarvan de waarde in de loop der jaren zou moeten stijgen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Thijs Wolters - Thijs Wolters

Interessante ontwikkeling. Ik ben benieuwd of het van de grond komt. Ik heb tot op heden nog geen adverteerders gesproken die aangesloten zijn bij dit netwerk.

Mocht iemand ervaringen hebben dan ben ik hier erg benieuwd naar.

Vriendelijke Groet,

Thijs
https://affiliateacademy.info/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond