Deel dit artikel
-

1 miljoen euro groeikapitaal voor social delivery startup Homerr

Het logistieke netwerk van buurtgenoten Homerr heeft van een groep private investeerders onder leiding van CNBB Venture Partners 1 miljoen euro groeigeld gekregen.

Homerr heeft geen eigen bezorgers in dienst. Leden van het netwerk op ruim 600 locaties in 30 steden van Nederland nemen pakketjes in ontvangst en geven ze door. Dit noemt het bedrijf BuurtPunten.

Ook werkt het bedrijf samen met ServicePunten zoals een koffietentje of bakker. ServicePunten hebben vaste openingstijden.

De Homerrs (thuisblijvers) krijgen een vergoeding voor hun diensten.

De besteller kiest Homerr als afleveradres en plant vervolgens zelf een afspraak in voor een ophaal- of bezorgmoment. Zo kan worden voorkomen dat pakketjes ongewenst bij de buren worden afgeleverd.

CNBB heeft in de startup geinvesteerd omdat de industrie ‘snakt naar slimme en nieuwe oplossingen voor last mile delivery.’

Op dit moment wordt ruim 30 procent van alle pakketten niet in een keer bij de juiste geadresseerde afgeleverd. Die frustratie was voor Juriaan Matthijssen en Mark-Jan Pieterse ook de reden om het bedrijf op te richten. Efficiëntie en verminderde CO2 uitstoot waren eveneens belangrijke drijfveren. Inmiddels werkt het Amsterdamse bedrijf met UPS, DPD en DHL.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond