Deel dit artikel
-

‘1 miljoen gebruikers zochten hoe ze Meta konden hacken’

Een nieuwe studie van NordVPN laat zien wat mensen het liefst willen hacken. Instagram, WhatsApp en Facebook nemen het voortouw.

Zeventig procent van de mensen wil weten hoe je Meta-accounts (Facebook, Instagram, WhatsApp) kan hacken, blijkt uit een onderzoek door NordVPN.

Onderzoekers keken naar de populairste zoekopdrachten die het woord ‘hack’ bevatten op Google. In totaal heeft men bijna 2 miljoen zoekopdrachten uit 50 landen geanalyseerd, zowel in het Engels als in de lokale taal. Zeventig procent van hen betrof de diensten van Meta

India heeft de meeste gebruikers op alle drie de platforms, dus het is logisch dat mensen in India het meest geïnteresseerd zijn in het hacken ervan.

Een andere factor die het aantal zoekopdrachten in landen als Mexico, Argentinië en de Filipijnen wellicht verhoogt, is het lagere BBP in vergelijking met westerse landen. Bij gebrek aan economische kansen kunnen sommige internetgebruikers cybercriminaliteit als een waardevolle onderneming beschouwen.

Landen als Rusland en China staan bekend om hun actieve hackergemeenschappen met een hoog niveau van technische expertise, maar deze landen ontbreken in deze lijst. De onderzochte zoekopdrachten worden vaak ingevoerd door mensen met entry-level kennis.

How to hack Facebook is een entry-level zoekopdracht die wordt uitgevoerd door iemand die weinig tot geen idee heeft waar hij moet beginnen. Maar andere populaire gerelateerde zoekopdrachten bevatten de namen van specifieke tools die mensen voor dit doel gebruiken, wat aantoont dat ze meerdere zoekopdrachten uitvoeren om hun kennis te verfijnen voordat ze hun aanval beginnen.

Wat eng is, volgens de experts van NordVPN, is dat alle top zoekresultaten populaire blogs en forums zijn waar anonieme gebruikers en schrijvers tips delen over hoe je in de social media-accounts van anderen kunt proberen in te breken. Mensen kunnen ook tools of diensten voor beginners vinden die vaak niet werken, maar die de gebruiker ervan grote schade kunnen berokkenen. Ze kunnen gegevens van gebruikers verzamelen en bevatten vaak spyware of malware.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond