Deel dit artikel
-

Too Good To Go: ‘1 miljoen maaltijden gered’

Too Good To Go heeft inmiddels meer dan 800.000 geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2000 aangesloten restaurants door heel Nederland terechtkunnen voor eten dat tegen sluitingstijd over dreigt te blijven.

Dat zijn 1 miljoen maaltijden die op een bord zijn beland in plaats van in de vuilnisbak. Winst voor het milieu, ondernemers en consumenten, stelt Too Goo To Go.

Met het redden van 1 miljoen maaltijden voorkomt Too Good To Go naar eigen zeggen een CO₂-uitstoot van circa 2,5 miljoen kg. Dit staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om meer dan 300 miljoen smartphones op te laden.

Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Er wordt eten weggegooid in de gehele voedselketen, van boer tot aan bord.

Too Good To Go breidt het hoofdkantoor in Amsterdam dit jaar nog verder uit. ook lanceert Too Good To Go een nieuw gedeelte op de website: een speciaal ingerichte kennisdatabase boordevol informatie over voedselverspilling thuis en bij bedrijven, de politieke impact op het probleem en lesmateriaal voor leerlingen en studenten van alle leeftijden.

Op de foto directeur Nederland Joost Rietveld

Deel dit bericht

1 Reactie

Jinthe

Wat een geweldig initiatief.

Ga ik zeker een keertje proberen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond