Deel dit artikel
-

10 procent van de contactloze betalingen met smartphone of wearable

Vorig jaar zijn 3,04 miljard contactloze betalingen aan Nederlandse kassa’s uitgevoerd, voor een totaalbedrag van 51,3 miljard euro. Inmiddels wordt 10 procent van de contactloze betalingen met een smartphone of wearable afgerekend. Dat blijkt uit de jaarcijfers 2019 van Betaalvereniging Nederland.

In totaal werden er 4,74 miljard elektronische betalingen aan de toonbank uitgevoerd (voor 119 miljard euro), 8,5 procent meer dan een jaar eerder. Aan het slot van het jaar was 69 procent van alle elektronische betalingen aan de kassa contactloos. Een jaar eerder was dat nog 56 procent.

Het aandeel betalingen met bankpassen, creditkaarten, smartphones en wearables aan de kassa liep in 2019 op tot 67 procent, van 63 procent in 2018. Retourpinnen aan de kassa is afgelopen jaar ook sterk toegenomen, met ruim 44 procent ten opzichte van 2018, naar 6,16 miljoen transacties, voor 310 miljoen euro.

Vanaf de uitrol van Instant Payments in de loop van 2019, werden 201 miljoen onmiddellijke overboekingen verwerkt. Bijna alle gewone enkelvoudige binnenlandse overboekingen via internetbankieren of mobiel bankieren zijn inmiddels Instant Payments en staan binnen enkele seconden op de betaalrekening van de ontvanger. Instant Payments worden ook ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen razendsnel uitgevoerd en ook als de ontvanger bij een andere bank dan de verzender zit.

De zeven Nederlandse banken die Instant Payments aanbieden, verwerkten op de topdag bijna 2 miljoen onmiddellijke overboekingen. Instant Payments werden binnen een paar maanden de nieuwe norm voor gewone binnenlandse overboekingen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Arie vd Giesen

Waarom ABNAMRO dan stopt met betalingen met een Android Smartphone is heel raar en volgens mij een DOMME beslissing.
Ik kreeg als klant een email dat ABNAMRO met de Android Wallet app stopt, omdat er maar 5 % van de klanten gebruikt van maakt. Tja, het moet nog wel groeien.
Ik denk dat ze er nog wel van terugkomen, maar voorlopig kan ik mijn ABNAMRO wallet niet meer gebruiken.
Meer info:
ABN Amro stopt met Android Wallet wegens te weinig gebruikers
https://tweakers.net/nieuws/160236/abn-amro-stopt-met-android-wallet-wegens-te-weinig-gebruikers.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond