Deel dit artikel
-

100 miljoen dollar voor maaltijdbezorger Foodpanda (update)

Online maaltijdbezorger Foodpanda uit Berlijn haalt wederom 100 miljoen dollar op in een financieringsronde onder leiding van zakenbank Goldman Sachs.

In maart wist het Duitse bedrijf ook al 110 miljoen dollar op te halen om concurrenten in onder meer India, Oost-Europa en Rusland over te nemen.

Foodpanda, inmiddels actief in veertig markten, komt voort uit de startersfabriek van Rocket Internet en heeft al zo’n 310 miljoen dollar aan financiering binnengehaald.

Opvallend is dat Rocket ook al zo’n 568 miljoen dollar stopte in een andere maaltijdbezorger Delivery Hero. Dit laatste bedrijf bezorgt maaltijden voor restaurants. Een derde investering is HelloFresh.

Dat deze investeringen niet zonder slag of stoot gaan blijkt wel uit het feit dat Rocket Internet een zetel in de Raad van Toezicht van Delivery Hero is geweigerd. Oprichter Niklas Oestberg Rocket vreest belangenverstrengeling.

Het is niet de enige tegenslag. Rocket Internet heeft het belang in twee leensites Lendico en Zencap teruggebracht na tegenvallende resultaten. Lendico heeft zich uit drie landen teruggetrokken en Zencap heeft maar tweehonderd leningen verstrekt, weet Der Spiegel.

Fintech was een van de terreinen waar Rocket Internet zich in specialiseert omdat het daar nog veel groei verwacht in de online sector. Maar dat blijkt nu toch tegen te vallen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond