Deel dit artikel
-

100 miljoen dollar voor een ‘wereldmunt’

Sam Altman, de CEO van OpenAI (ChatGPT), heeft volgens de Financial Times 100 miljoen dollar weten op te halen voor Worldcoin. Dat bedrijf wil een ‘wereldmunt’ ontwikkelen.

Wat Altman nu precies beoogt met deze wereldmunt en wat het heeft toe te voegen aan bestaande cryptavalute zoals de Bitcoin is niet geheel duidelijk.

De investering zou zijn geleid door a16z, met Digital Currency Group en Coinbase Ventures als belangrijke geldschieters.

Worldcoin is naast Altman van Alex Blania en Max Novendstern. Er wordt al sinds 2020 aan gewerkt. Begin mei werd een transactiekosten-vrije portemonnee gelanceerd die kan worden ontsloten met een irisscan oftewel oogbolscantechnologie.

Altman studeerde ooit aan de Stanford Universiteit, maar stopte met studeren om zijn eigen bedrijf op te richten. In 2014 werd hij president van Y Combinator, een bedrijf dat start-ups helpt om te groeien.

In 2015 was hij betrokken bij de oprichting van OpenAI, dat begon als een non-profit-onderzoekslab. Daar waren toen ook Elon Musk en LinkedIn-oprichter Reid Hoffman bij betrokken.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond